Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Megduplázódott Hódmezővásárhelyen is a kóbor állatok, a kutyusok és cicák létszáma a közterületeken. Azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt intenzív esőzések, viharok is közre játszhatnak, kibújt a kerítés alatt, átugrotta, megijedt, stb.

 

 

 


 

De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ha kutyát vagy cicát tartunk, felelősségteljesen kell cselekednünk. Ha tudom, hogy a kutyám fél a vihartól, akkor megpróbálom elkerülni a bajt, biztonságba helyezem, megkérek valakit, hogy vigyázzon rá ameddig dolgozom pl, de számos példát említhetnénk még. Persze, balesetek előfordulhatnak, ilyen mindenkivel megtörténik – még velünk is.

De az már sajnos annak a jele, ha napi 5-10 kóbor kutyust látnak az utcákon, hogy bizony rengeteg a felelőtlen állattartó! Pedig mind erkölcsileg, mind pedig jogilag felelünk az állatainkért és az általuk okozott balesetekért. Sokan bele sem gondolnak, hogy ha egy kutyus kiszalad egy autó elé, az autós elrántja a kormányt, felszalad a járdára, akár gyalogosokat is elsodorhat és haláleset vagy súlyos sérülés is lehet a következménye. Ez mind a gazdit fogja terhelni! Kérünk mindenkit, hogy járjon el felelős gazdiként, szeresse az állatát és vigyázzon rá!
Köszönjük a Rádió 1-nek, hogy a napokban beszélhettünk erről a fontos témában a műsorukban!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség