Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Egyesületünk 2012 óta működik és aktívan tevékenykedik Hódmezővásárhelyen és környékén. Megalakulásunk óta sem alapszabályunk, sem céljaink nem változtak, kivéve a székhely címünket. Elsődleges célunk az állatvédelem, azon belül is kiemelt fontosságúnak tartjuk a prevenciót. Prevenciós tevékenységeink körébe tartozik a kutyák és macskák ivartalaníttatása, továbbá a fiatalok oktatása, szemléletformálása.
 

Bővebben: Az Egyesületünkről - Minden hozzánk forduló állatbarát számára

Egy nagyon beteg, csont sovány cicát szerettünk volna megmenteni a héten Hódmezővásárhelyen, akinek a posztját az oldalunkon olvashatjátok is. Csont és a bőr volt, mint az az állatorvosnál kiderült, a szájába/fogára ragadt egy csont darab, ami miatt nem tudott enni. Teljesen kiszáradt. Sajnos alig egy 24 óra leforgása alatt összeomlott a szervezete és átkelt a szivárványhídon, hiába tettünk meg érte mindent.

Bővebben: Ezen a héten is sokat jártunk állatorvosnál

Manóval meglátogattuk az állatorvost. Úgy volt, hogy a drótot kiveszik a szájából (állkapocs), de még nem az igazi, így 3-4 hetet még kért a doktornő. Szerencsére jól viseli Manó, semmiben sem akadályozza, egy igazi hős.

 

 

 

Bővebben: Manóval dokinál jártunk

Újabb emberi kegyetlenségnek lehettünk tanúi. Egyik segítőnk szólt, hogy jelezték a számára, hogy Hódmezővásárhelyen a Lőrinc Pap utca és a Rárósi út sarkán egy cicát elüthettek, mert nagyon rángatózik a feje és furcsa. A megtaláló munka közben volt, gépkocsit vezetett, sajnos megállni nem tudott. Mi éppen a védenceink ellátásával végeztünk és elindultunk a cicust felkutatni.

 

 

Bővebben: A cicus sajnos itt hagyott bennünket

"Ez a mi kis otthonunk, Itt olyan boldogok vagyunk.
Örömmel fekszünk és kelünk, Mindig foglalkoznak velünk.
Eszünk, sétálunk és játszunk, Másra nem is vágyunk!
Beteljesedtek a vágyaink, Tiszták, nyugodtak az álmaink."

 

 

Bővebben: Csak úgy . . .

Az udvaron találtuk őt, nagyon meg volt rémülve. Egy hordozóba helyeztük el, majd értesítettük Dorinát, aki Hódmezővásárhelyen eléggé jól ért a nyuszikhoz és kapcsolatban is áll az Első Nyúlmentő Alapítvánnyal. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy egy apró, picike, vadon élő nyuszi felnevelése nagyon speciális tudást és rutint kíván meg, átadtuk Fülest Dorinának további gondozásra.

 

 

Bővebben: Vendégünk volt Tapsifüles

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség