Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Egyesületünk 2012 óta működik és aktívan tevékenykedik Hódmezővásárhelyen és környékén. Megalakulásunk óta sem alapszabályunk, sem céljaink nem változtak, kivéve a székhely címünket. Elsődleges célunk az állatvédelem, azon belül is kiemelt fontosságúnak tartjuk a prevenciót. Prevenciós tevékenységeink körébe tartozik a kutyák és macskák ivartalaníttatása, továbbá a fiatalok oktatása, szemléletformálása.
 

Bővebben: Az Egyesületünkről - Minden hozzánk forduló állatbarát számára

Szinte már nem is téma, hogy a hetünk állatorvosi rendelők látogatásával telik el! A hét elején Debivel jártunk Dokinál, a korábbi magas értékeit kontrolláltuk, illetve TSH-t néztünk nála. A kiértékelés megjött, az értékek kissé javultak, a TSH rendben van szerencsére. Fájdalomcsillapítót kell szednie, amikor úgy látjuk és érezzük. Szerencsére nincs látszólagos nagy problémája, még, de fel kell készülnünk. A kövérsége valószínűleg a szépsége.

Bővebben: Ezen a héten sem volt másként...

Csutka megkapta a II., azaz az ismétlő védőoltását, így most már kijelenthetjük, hogy védett. Hősként viselkedett ismételten, nagyon ügyes cicus! Ez a lépés azt jelenti, hogy hamarosan kiköltözhet a Cicalakba, mivel tudjátok, korábban a PCR tesztje negatív volt FIV és FeLV betegségekre is. (macska AIDS és macska leukózis)
 
 

Bővebben: Csutkával orvosnál jártunk

Kontrolláljuk a korábban nagyon magas értékeit és TSH-t is nézünk (pajzsmirigy), bízunk benne, hogy minden rendben lesz! Tudjátok, őt amiatt kezdtük el dokikhoz hordani, mert nem igazán akar fogyni. A vizsgálatok alatt kiderült, hogy CEC betegségben szenved (Cauda Equina Compressio), amely gyógyíthatatlan sajnos, az ő esetében műtét sem jöhet szóba.

 

 

 

Bővebben: Debivel állatorvosnál jártunk, vérvételen!

Talán már úgy nem is telik el hét, hogy ne járjunk állatorvosnál. A héten Pillével látogattuk meg az állatorvost. Tudjátok, őt egy hónapja Karádi Ágnes tanárnő találta az utcán Hódmezővásárhelyen, kétségbe esetten, csont soványan. Ideiglenesen befogadta, elkezdődött az ellátása, a parazitamentesítése, a felerősítése. Több rossz foga is van, nem fiatal cica.

 

Bővebben: A héten is több cicánkat vittük orvoshoz

A cicust szakadó esőben találta egy kedves hölgy Hódmezővásárhelyen a Kaszap utcán. Elhelyezte, majd jelzett a számunkra. Gondozásunkba fogadtuk. Prüszköl, szörcsög, így állatorvoshoz mentünk vele. Szerencsére nagy gond nincs, gyógyszert kell szednie, vitaminozzuk, felerősítjük a karantén időszaka alatt.

 

 

 

Bővebben: Füge megérkezett

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség