Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A velünk társállatként együtt élő kutya, macska élete sokkal védettebb, mint a vadon élő állatoké. (Persze az ő kihívásaik sem kevesebbek, csak mások.) Ugyanakkor többségüknek nem kell ádázan napi szinten megküzdeniük az eleségért, a biztonságos fekhelyért…

 

 

 

 


 

De ez nem változtatott az ivarzási ciklusukon: ha lehetőségük van, szaporodnak. Ugyanakkor, ha mindez kontrollálatlanul történik – kész katasztrófa!
 A felelős állattartás egyik fontos eleme a kóbor állatok számának visszaszorítása. Ennek alapköve, ha nincs lehetőség a szaporodásra. Ebben kulcstényező az ivartalanítás. Ha egy hímivarú kutyát, macskát ivartalanítunk, azzal nagyon nagyszámú, rövid időn belül megszülető nemkívánatos utód létrejöttét akadályoztuk meg. Ha a nőstényeket ivartalanítjuk, azzal az adott család túlszaporodását gátoltuk meg.

Így is van bőven befogadható, gazdára váró állat a menhelyeken. Ezeken segítsünk, ne mi gyarapítsuk a számukat! A hím kutya-macska ivartalanításához sokszor főleg a férfiak fűznek furcsa érzelmi szálakat, pedig ezt az „együttérző humanizálást” az állatok érdekében el kell felejteni!
Káros azt a frusztrációt fönntartani, hogy a hímek pároznának a megfelelő időben, erre még sincs lehetőségük. Ha viszont szabadjára engedjük őket e téren, akkor gondoljon minden felelőtlen tulajdonos arra, hogy mit tenne, ha az ő kanja által „gyártott” összes kölyköt az ő lakásába pakolnák be a „károsultak”.
Szerintünk ez egyáltalán nem tréfa! Így az utcák valóban teli lesznek kóbor állattal, ami viszont mind rájuk, mind ránk nézve nagy teher.

 

Akkor? Ivartalanítás.

 

A legbiztonságosabb, legegészségesebb, illetve a legkevésbé rizikós megoldása a problémának. Lehetőleg a pubertás körüli időben.

 

Kérj időpontot állatorvosainktól:
Kovidoki Állatorvosi Rendelő
Tímár Állatorvosi Rendelő
Irinyi utcai rendelő

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség