Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetet állatorvosnál kezdtük. Tapit vittük ivartalanításra, oltásra, chipelésre és szívféreg tesztre. Hősiesen viselkedett, a műtéttel semmi gond nem volt, szépen ébredt. Sajnos viszont a szívféreg tesztje pozitív lett. Még tünetmentes, így remélhetőleg hamar elcsíptük a bajt, a doktor úr felírta a gyógyszereit, így most azt adjuk a számára.

 


 

Szinte éreztük, hogy szívférges lesz, láncon volt kikötve, soha felé sem néztek, egy bolhairtó cseppet sem kapott. Most már biztosan tudjuk, ha nem mentjük őt meg, akkor sajnos pár hónap, egy két év és meghal. Bizakodjunk, hogy meggyógyul és szerető családhoz kerül!
A Hódmezővásárhelyről mentett „patikás” cicáink is jobban vannak, az antibiotikumos kezelésük a héten még folytatódott. Pénteken, szombaton és ma már nem hallottuk őket tüsszenteni, nagyon bízunk benne, hogy legyőztük a betegséget. Az immunerősítőt, vitaminokat továbbra is kapják, az most nagyon fontos a számukra.
A Skoda Klub adományozott a számunkra féreghajtó pasztát és parazitamentesítő cseppeket, amelyet ezúton is köszönünk. Mellettük még két ANGYAL támogatása érkezett meg. El sem hiszitek, de nagyon boldogok vagyunk, amikor adományoztok, hiszen mi kizárólag a saját pénzünkből (tagok, önkéntesek családi kasszájából), valamint a Ti segítségetekből tartjuk fent az egyesületet, látjuk el az állatokat, gyógyíttatjuk őket, ivartalaníttatjuk és oltatjuk, élelmezzük.
A tevékenységünk NON-PROFIT, nincs állandó bevételünk, nincs önkormányzati vagy állami támogatásunk. Kizárólag saját csapatunkra és Rátok, támogatóinkra számíthatunk. A kis létszámunk mellett is rengeteg a kiadásunk, hiszen csak a villanyszámlánk több, mint húszezer forint, mivel kizárólag villannyal tudunk fűteni a cicákra, ott a szemétdíj, az állatok etetése, orvosi költségeik, parazitamentesítésük, a takarításhoz szükséges klórmentes fertőtlenítők.
Szóval senki se érezze úgy, hogy keveset tud adni. Itt kevés nincs, hiszen, ha csak egy konzervet tudsz adományozni, az már egy cica két napi élelme. Hálásak vagyunk a támogatóinknak, és ezúton is köszönjük mindenkinek, aki mellettünk áll, elismeri a munkánkat és segít bennünket.

A héten „Az én barátom” címmel rajzpályázatot írtunk ki óvodások és általános iskolások számára, akik lerajzolhatják a házi kedvenceiket és a pályaműveket eljuttathatják a számunkra. A beérkező pályaművekből egy nyertest fogunk kiválasztani, akit meg is ajándékozunk. Rendkívül fontosnak tartjuk a fiatalok megszólítását, éppen ezért is hívtuk életre a rajzpályázatot, hiszen a felelős állattartáshoz így is közelebb tudjuk a fiatalokat vinni, fel tudjuk a figyelmüket hívni és pozitív irányba tudjuk a személetüket formálni az állatok szeretete és tisztelete iránt. A pályaműveket az oldalainkon közzé fogjuk tenni.
Ezen a héten is utolért bennünket a vihar. Rettegünk tőle, hiszen, ha az egyik kennelt tönkreteszi, vagy valamelyik kis házikót, sajnos nem fogjuk tudni pótolni. Szerencsére nagy baj nem történt, egy pár asztalt, széket, lapátot borított fel a szél és vitt el, valamint az egyik házikónk ponyva tetejét szaggatta meg. Az áram kora este elment, a szolgáltatót hívtuk kétszer is, de mivel sok helyen volt áramkimaradás, így a mi hibánkat későn tudták elhárítani és csak másnap reggel jött vissza az áram.
Az állatokat nem hagytuk magukra, az egyik tagunk kint volt velük, és mi meg telefonon tartottuk vele a kapcsolatot. Le sem tudtunk volna úgy feküdni az otthonunkba, hogy a központunkba bármikor fellökheti a viharos szél a kennelt, vagy kitépheti a kerítést. Felelősséggel tartozunk értük és mindent megteszünk azért, hogy biztonságban lehessenek a védenceink!
20 679 forint értékben a héten is vásároltunk állateledelt, almot, papírtörlőt, nedves törlőkendőt. Az állateledelből sohasem elég, szeretik a pocakjukat a négylábú barátaink. :D Többen javasolták, hogy adjunk a számukra ételmaradékot! Biztosan olcsóbb lenne, de nem szeretnénk, mert egyrészt, a túl fűszeres és zsíros ételek nem egészségesek a számukra, illetve nem szeretnénk küszködni folyamatos hasmenéssel.
Ha tehetjük, szoktunk a számukra főzni, a kutyáknak húsos csontot, a cicáknak húst és rizst, de sokszor erre nincs időnk. Állateledelekből is megpróbáljuk a középkategóriás száraz tápokat például kiválasztani. Nem márka alapján, hanem a hátulján elolvassuk, hogy miből, mennyit tartalmaz és ez alapján kiválasztani.
A Porcelán gyártól a héten megvásároltuk a törmeléket, a szállító a jövő héten tudja kiszállítani a cicaház alapba, már alig várjuk, hogy elkészíthessük a házikó alapját. Lesz vele meló, de örömmel fogjuk megcsinálni!
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!

 

Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.