Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Nemrég kaptuk ezt a gazdis fotót Fickóról, aki jó pár hónapot élt a gondozásunkba. Igen a szívünkhöz nőtt, hiszen a védenceinket a sajátjainkként gondozzuk, szeretjük őket. Fickó már boldog, a nyár folyamán sokfelé járt a gazdiaival, utazott, nyaralt. Örülünk, hogy igazán jó helyre mehetett családtagként.

 

 

 

 

 

 

 


 

Ilyenkor látjuk azt, hogy igenis, van értelme a munkánknak. Sokszor szélmalomharc az állatvédelem, de egy-egy állat életének a megmentése igazán boldoggá tesz bennünket. Nincs száz kutyusunk, nincs száz cicánk. Kis létszámot tudunk befogadni az Állatvédelmi- és Szabadidős Központunkban. Éppen annyit, amennyit becsülettel, szívvel és lélekkel el tudunk látni, önerőből és sokszor a ti segítségetekkel.

Emiatt sokan bántanak bennünket, de mi hiszünk a minőségi állatvédelemben. Jobb lenne több kutyát és cicát fogadnunk, akik szenvednének nálunk, mert az alapvető ellátást nem tudjuk a számukra megadni a pénzhiány és a humán erőforrás miatt? NEM! A felelős állattartás alapja az, hogy annyi állatot tartsunk, amennyit el tudunk látni. Ez igaz egy állatvédő szervezetre is.
Ismerjük a saját határainkat, a támogatói bázisunkat és nem vállalhatjuk túl magunkat. Szombaton újabb két cicát fogadtunk Hódmezővásárhelyről, akiknek az ellátása sem lesz egy-két forint. Fiv/FeLV teszt (ez alap nálunk), védőoltás, ivartalanítás, külső-belső parazitamentesítés, mindez a két cica esetében csupán 65. 000 forint lesz körülbelül.
Nem olcsó, de mi tesztek, oltások és ivartalanítás nélkül nem tartunk a gondozásunkban cicát és főleg nem adunk ezek nélkül örökbe állatot. Ezt nevezzük minőségi állatvédelemnek és ebben hiszünk. Itt a hideg idő, pár nap múlva be kell kapcsolnunk a fűtést, amit villanyfűtőtestekkel tudunk megoldani. Havonta a villanyszámlánk elérheti az ötvenezer forintot is.
Ezekkel a költségekkel számolnunk kell és figyelembe venni egy-egy állat fogadása esetén. Hiszen mi segíteni szeretnénk az állatoknak, meggyógyítani, szocializálni, örökbe adni őket! Nem elég csak „megmenteni”, azaz A pontból, B pontba elhelyezni!
Ezúton is szeretnénk minden kedves állatbarátnak megköszönni, akik valamilyen módon támogatják a munkánkat és segítenek nekünk abban, hogy színvonalasan láthassuk el a védenceinket. Köszönik a cicák közül: Csikó, Csipesz, Cucli, Lenke, Maja, Vadócka, Tücsök, Negró (a szombaton érkezett fekete védencünk) és Morci (a szombaton érkezett cirmos védencünk).

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.