Hétfőn délelőtt a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjait látogatta meg a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a felelős állattartás jegyében.  A fiatalok korábban részt vettek az „Egy aranyos tüskés” című rajzpályázaton, amelyen az iskola diákjai külön díjban részesültek.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az ivartalanítás fontosságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy például egy kisiskolás-korú fiatal, ha rossz állattartást vagy állatkínzást tapasztal, kihez és milyen módon fordulhat segítségért. Hozzátette, mindez rajtunk, rajtuk múlik, hiszen egy állat nem tud önállóan segítséget kérni.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete folyamatosan végzi az oktatói prevenciós programjait, már márciusra is van több oktatási intézmény, ahol gyerekeket, fiatal felnőtteket szólítanak majd meg. A többi között jövő hónapban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára is ellátogatnak.

A szervezet szerint hosszú távon csak és kizárólag a megelőző tevékenységekkel érhetnek el hatásos  eredményt Magyarországon az állatvédelem területén, kiemelve a fiatalok megszólítását, szemléletformálását és az ivartalanítást.