Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2019

A póráz két végén

Befogadó - 2019

Állatok mentése a szatymazi tanyáról fényképe.Az állatbarátok rémálma vált valóra Szatymazon, egy tanyán. Csaknem 50 cica élt ott összezsúfolva, de sem az ellátásuk, sem a körülmények nem voltak megfelelőek. Az állatokat a Macska Mancs Team szervezet vezetője vitte oda, aki nem hivatalos menhelyet üzemeltetett. Az áldatlan állapotok az ingatlan tulajdonosának tűntek fel, aki segítséget kért a hatóságoktól, állatbarát emberektől és állatvédő szervezetektől.
 

A helyzet szerencsére rendeződni látszik, hiszen pár héttel ezelőtt 11 cicát sikerült kimenteni, négy Gödöllőre, hét pedig Miskolcra került, később pedig Alsónémediben és Szegeden is fogadtak két-két macskát. A legújabb fejlemény, hogy a cicákat begyűjtő szervezet vezetője lemondott az állatokról és elhagyta a tanyát, így az állatok ellátása a tulajdonosra, az állatbarátokra és állatmentő szervezetekre hárult. 
 
Állatok mentése a szatymazi tanyáról fényképe.
Az önkéntes segítők még aznap elkezdték az épület takarítását és a fertőtlenítést, hogy a megmaradt harminc cicának jobb körülményeket biztosítsanak és amennyire lehet, normalizálják a helyzetet. Még a héten megkezdődik az állatok orvosi kezelése és ivartalanítása is, amelynek költségét a svájci Suzy Utzinger Alapítvány vállalta át.
Állatok mentése a szatymazi tanyáról fényképe.
A macskák mindennapi ellátását is önkéntesek végzik, a munkaerő mellett a szükséges eszközöket, például tisztítószereket, bútorokat, macskaeledelt és almot is civilek és állatmentő szervezetek adományaiból sikerült eddig beszerezni. Ez viszont már csak pár napra elég, így a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyűjtést szervez a nehéz helyzetbe került cicák megsegítésére.
Állatok mentése a szatymazi tanyáról fényképe.
A hódmezővásárhelyi Interspar Áruház jóvoltából március 9-én, pénteken délután három és este hét óra között az egyesület önkéntesei várják a felajánlásokat a korábbi „mancsos” cicák megmentésére. A legnagyobb szükség macskaalomra van, hiszen csaknem 100 kilogramm fogy egy nap alatt. Mindemellett természetesen macskaeledelt és tisztítószereket is fogadnak az egyesület gyűjtőpontján.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 67 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz - 2019

Életmentő - 2019

Sünmentő - 2019

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.