Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken: Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2018

A póráz két végén

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola 5. osztályosainak tartotta idei utolsó óráját a felelős állattartásról a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A diákok megtudhatták, hogy miért fontos az ivartalanítás. Egyrészt azért, mert ez is hozzátartozik a felelős állattartáshoz, másrészt pedig ez az egyetlen humánus módszer, amivel megelőzhető a fölös szaporulat. Így kevesebb kóbor állat lehet az utcákon és csökkenhet a menhelyeken, állatotthonokban lévő kutyák és cicák száma is.

 


 

A diákok arról is hallhattak, hogy a hideg beköszöntével és az ünnepek közeledtével mire kell odafigyelnünk a házi kedvencünket illetően. Kinti kutyák esetében például folyamatosan ellenőrizni kell az itatóját. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani és célszerű ilyenkor langyos vizet kitenni. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak. A karácsonyhoz pedig az édességek is hozzátartoznak, de a tanulók már tudják, hogy csokoládét tilos a kutyának adni, hiszen ez az állat életébe is kerülhet.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete emellett arra is ösztönözte a gyerekeket, hogy ha majd felnőnek és kutyát vagy cicát szeretnének örökbe fogadni, azt menhelyről, állatotthonból tegyék, hiszen ezzel két életet mentenek meg: az örökbe fogadott állatét, és azét, aki a helyére bekerül. A diákok nagyon ügyesek voltak az órán, így a végén karácsonyi ajándékot is kaptak. Az egyesületnek kiemelten fontos, hogy az iskolásokat a felelős állattartásra nevelje, hiszen a közeljövőben csak így érhetünk el pozitív változást a hazai állatvédelem területén. Éppen ezért az órák 2018-ban is folytatódnak.

Facebook

Csatlakozz - 2018

Életmentő - 2018

Sünmentő - 2018

Befogadó - 2018

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.