A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete olyan állatbarát támogatókat vár, akik akár pénzbeli, akár tárgyi vagy épp önkéntes munkával segítenék a szervezet munkáját.

A vásárhelyi állatvédő szervezet legfőbb célkitűzése az állatok ivartalaníttatása, hiszen vallják, hosszú távon csak és kizárólag így érhetnek el eredményt és csökkenthetik a kóbor állatok létszámát, a menhelyekre, állatotthonokra nehezedő nyomásról már nem is beszélve.
Emellett több prevenciós tevékenységet is végeznek, a többi között például a fiatalok állatszeretetre való nevelését vállalták fel. Hódmezővásárhelyen és környékén mindezen tevékenységet aktívan is végzik, hiszen például hétfőn, azaz 25-én a Katolikus Kertvárosi Általános Iskolába látogatnak el.

A megelőző tevékenységek mellett, a bajba került, sérült állatokon is próbál a szervezet segíteni, leginkább az állatorvosi költségek átvállalásában. Olykor-olykor annyi a segítségkérés, hogy az állatorvosnál mínuszba kerülnek, nincs ez máshogy most sem. Balogh Ernő, az egyesület elnöke megjegyezte, nem is csoda, hogy folyamatosan a számlák kifizetésén kell gondolkozniuk, hiszen a tevékenységük önkéntes alapokra épül és non-profit, ami azt jelenti, hogy az egyesületet kizárólag adományokból tartják fent, így biztos bevételi forrásuk nincs.

Több olyan kezdeményezés is fut a szervezet Facebook közösségi oldalán, amelyhez csatlakozva segíthetik az állatbarátok az állatvédők munkáját, akár utalással, vagy licitálással. Aki szeretné támogatni az egyesület munkáját, az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra utalhatja el az adományát. Ha kérdése merülne fel, netalán csatlakozni szeretne önkéntesnek, a szervezet weboldalán talál pontos információkat és elérhetőségeket a www.hmvhelyiallatvedok.eu címen.