Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének története 2012. nyarán kezdődött, amikor tíz, lelkes és az állatokért tenni akaró állatbarát úgy döntött, hogy létrehoznak egy egyesületet. Ezt a sors is így akarta, hiszen a Szegedi Törvényszék még ugyanebben az évben, október 4-én, az Állatok Világnapján jegyezte be a szervezetet.

Az egyesület célja az állatvédelem, valamint egy olyan közösség kialakítása és fenntartása, amely a lakossággal, a civil szervezetekkel, az egyesület tagjaival és támogatóival, valamint az önkormányzatokkal a lehető legjobb kapcsolatot alakítja ki. Ennek részeként már több együttműködési megállapodás is segíti a munkát. Fontos cél a szociális segítségnyújtás is, hiszen a rászoruló állattartó családok támogatásával megakadályozható, hogy még több kóbor állat legyen az utcákon.

A másik kiemelt terület a prevenció és a megelőzés. Az egyesület együttműködik az oktatási intézményekkel is, így a diákok már az iskolában fontos és hasznos ismeretekhez juthatnak a felelős állattartásról. Az oktatásnak hosszútávon várható pozitív hatása, hiszen ha a gyermek felnőttként helyesen bánik az állatokkal, ezt a tudást az ő gyermekeinek is továbbadja. Így a jövőben kevesebb lehet az állatkínzás, és kevesebb kutyát vagy macskát dobhatnak ki.

Az egyesület tagjai értenek az állatvédelemhez, hiszen életük során sok-sok állatot mentettek már meg. Szinte mindenkinek van otthon kutyája, macskája és lova, vagy esetleg a ház körül fellelhető egere, ha más nem is. Az elmúlt években nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek a tagok, színes tudással és gyakorlattal rendelkeznek, ami hűen szolgálja az állatok védelmét. Van olyan tag, aki korábban más állatvédelmi szervezetnél tevékenykedett, de van kutyakiképző, képzett állatvédőr, a kapcsolódó jogszabályokhoz értő szakember és állatgondozó is.

Konrad Lorenz szavaival élve, "Nincs az a hit, mely töretlen maradna, kivéve egy igazán hűséges kutyáét."

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség