Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Mancsi „mákja”. Mint arról korábban beszámoltunk nektek, múlt héten folytattuk a csapdázást Hódmezővásárhelyen az Eötvös sulinál. Ez a fiatalka, nőstény cica ment bele a csapdába, aki rettenetesen vad volt, támadott és fújt. Nem könnyen, de a csapdából áttettük hordozóba, majd másnap azonnal mentünk is ivartalanításra. Karmolások nélkül megúsztuk, az ivartalanítás után pár napra rá azt vettük észre, hogy bújik hozzánk, dorombol, dagaszt ... Ez a cica megszelídült.

 


 

Ez utcáról befogott, vad cicák esetében, akiket még egyszer sem érintett emberi kéz, nagyon ritka, hogy ilyen gyorsan szelídüljenek meg. Gondolkozóba estünk, hiszen, ha ilyen szelíden engedjük vissza (ugye a TNR módszer alapján dolgozunk, ami annyit jelent: befogás, ivartalaníttatás, lábadoztatás, visszaengedés), baja eshet, főleg a suli környékén.

De szerencsére egyik segítőnk, aki most már örökbefogadónk is, megkönyörült a cicán és második cicának tegnap örökbe fogadta Mancsit. Mancsi az örökbe fogadását megelőzően átesett mindennemű állatorvosi ellátásán (chip, oltás, Fiv/FeLV teszt, külső-belső parazitamentesítés) és ugyebár múlt héten az ivartalaníttatáson. Szorítsatok, hogy örökbefogadónk meglévő cicájával hamar megbarátkozzon és teljes legyen a boldogság.
Örülünk, hogy egy újabb életet menthettünk meg! Boldog, Gazdis Éveket Kívánunk

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség