Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Mint azt tudjátok, Hódmezővásárhelyen szinte mindennapos probléma a kóbor cicák etetése. Van, ahol jogosak a viták, hiszen sok helyen tapasztaltuk azt, hogy romlandó ételt öntenek ki a cicáknak, olyanokat, amit nem is volna szabad (paprikás krumplitól a mákos tésztán át a bablevesig), azt persze lepik a legyek, bűz van körülötte, stb. Azonban nagyon sok etetőhelyen tiszta, kulturált környezetet tapasztalhatunk.

 

 


 

Egy biztos: A kóbor cicák nem csak úgy lettek, nem az égből pottyantak le! Az emberi felelőtlenségből adódó, elszenvedő, ártatlan lelkű bársonytalpúakat segítenünk kell és az általánosítást eloszlatni. Nem minden etető és nem minden etetőhely egyforma. Nemrégiben az önkormányzat egy tiszta, kulturált etető helyről szállította el a búvóhelyeket, amely az időjárás viszontagságaitól védte volna meg a cicákat. Ezen az etető helyen a tányérokat szinte minden nap elmosták, a környékét feltakarították, még az emberek által eldobott, csokis, cigis papírokat is felszedték az etetők. Mégis, a cicáknak hely nem maradhatott.
Azonnal felvettük az önkormányzattal a kapcsolatot, amellyel már hosszú évek óta folyamatosan tárgyalunk többek között a kóbor cica problémáról. Tájékoztatást kaptunk, amely szerint a helyi rendelet nem engedi a közterületen etetést. Azonban nekünk, mint a városban működő, civil szervezetnek jogunkban áll rendeletmódosítási kérelmet benyújtani. Így is tettünk, a jegyző úr tájékoztatott is bennünket, hogy a hivatal elkezdi a döntés előkészítését. Bízunk abban, hogy eljut a javaslatunk a közgyűlésig. És mielőtt bárki ránk ripakodna: NEM az a célunk, hogy bárki, bárhol, bármikor, bármivel etethessen közterületen.

A célunk az, hogy azok a cicák, akiket ivartalaníttattunk és az etetőik ellátják őket, gondoskodnak róluk, ellátást kaphassanak. Sokkal szebbek, egészségesebbek az ellátott, sterilizált bársonytalpúak, mint az éhező, beteg, sovány állatok. Azt gondoljuk, hogy a város utcáin is sokkal kellemesebb egy szép cicával összetalálkozni, mint egy beteg cicával. Márpedig, ha az etetőhelyeket megszüntetik, sok-sok macska nem fog ellátáshoz jutni. Javaslatainkban a hivatal részére részleteztük az elképzeléseinket, külföldi minták és jól bevált szokások, módszerek alapján. Bízunk benne, hogy eredményt érünk el és nem fosztják meg a kóbor cicákat az utolsó utáni lehetőségüktől sem. Mert, mint írtuk fentebb, ők nem csak úgy lettek, nekünk, embereknek, a felelőtlen cselekedeteinknek köszönhetően vannak oly sokan az utcán.
Ezúton is kérjük az etetőket a kulturált etetésre és, hogy jelentkezzenek az ingyenes macska ivartalanítási programunkra! A segítségüket kérjük abban, hogy sterilizálva legyenek a cicák, hiszen ők napi kapcsolatban állnak az egyedekkel és rendkívül fontos, a 0. lépés az, hogy megállítsuk a további szaporulatokat egy-egy lakótelepen, közösségben!
Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Amint az önkormányzattól érkezik válasz a beadványunkra, tájékoztatni fogunk benneteket! Addig is szorítsatok!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség