Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete mintegy havi félmillióból tartja fenn az Állatvédelmi- és Szabadidős Központját, amely a védenceik otthona is egyben. A szervezet ezt önkéntes alapon működteti.

 

 

 


 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy 2019 nyarán kapta meg a központ a hatósági működési engedélyt. A telephelyen cicáknak, kutyáknak és süniknek nyújtanak otthont, lábadozási lehetőséget. Hozzátette, hogy a menhely egy pici hely, kevés állattal, de annál nagyobb szeretet és gondoskodás van ott jelen. Nagy létszámmal nem tudnak dolgozni, mivel összesen hárman vannak, akik a konkrét állatmentésben és állatgondozásban részt vesznek és mindannyian önkéntesek is, ami azt jelenti, hogy főállásuk van.
Emellett az anyagi korlátok is határt szabnak. Így a légkör családias, aminek csak pozitív hatása van, egy-egy állatra sokkal több idő jut. Jelenleg huszonegy védencük van és az ő ellátásuk, a központ működtetése havi mintegy fél millió forintot igényel. Ez van amikor több, attól függ, hogy az állatorvosi költségek mennyi ivartalaníttatást tartalmaznak vagy egyéb kezelést, műtétet. Az elnök szerint fontos kiemelni, hogy minden védencüket, kutyát és cicát is ivartalaníttatnak, szűrnek, oltatnak, parazitamentesítenek, chippel látnak el, utóbbiban a cicák is részesülnek. Az orvosi költségek mellett nagy összeget tesz ki az állatok élelmezése is, illetve a közüzemi számlák kifizetése, főleg most fűtési időszakban.

Rengeteg segítségkérés érkezik az egyesülethez, azonban a szűk lehetőségeikhez mérten, sokszor érdemben nem tudnak segíteni. Emiatt sok negatív dolog is éri őket, mivel az emberek sokszor nincsenek tisztában egy civil szervezet, egy állatvédő egyesület működésével. Sokan azt gondolják, hogy állami vagy önkormányzati támogatást kapnak, pedig csak az állatbarátok támogatására számíthatnak többségében. A városban egyébként működik több, nagyobb menhely is. A szervezet profilja más, az utcai cicák ivartalaníttatását is célul tűzték ki vagy a fiatalok oktatását, rendkívül fontosnak tartják a prevenciót.
Balogh Ernő elárulta, hogy a vírushelyzet nagyon megnehezíti a munkájukat, sok támogatójuk beteg lett vagy nehéz anyagi helyzetbe került, így az adományok száma is csökkent. A közeljövőben szeretnének még egy kutyakennelt felállítani, illetve a cicaházukat bővíteni. Ennek kapcsán lakossági segítségre és támogatásra is számítanak, de szívesen fogadnak tárgyi vagy anyagi segítséget is.
Számlaszámuk: 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank)
Örökbefogadók jelentkezését is szívesen várják, akik felelősségteljes gazdinak érzik magukat. Jelentkezni e-mailben lehet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül, illetve az egyesület munkájáról is innen kérhetünk bővebb információt.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség