Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Több mint száz segítségkérés érkezett július 13-a óta a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületéhez, főként macskákkal kapcsolatban, azonban örökbe fogadás egy sem történt. Ennyi cicát képtelenek befogadni és elhelyezni biztonsággal.

 

 

 


 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy minden segítségkérést alaposan megvizsgálnak és a szervezet lehetőségeihez mérten segítenek. Több utca cica ivartalanítása már megtörtént az elmúlt hetekben is és több folyamatban van. Van, ahol csapdázni kell, hiszen annyira vadak a cicák.
Az elnök kiemeli, hogy összesen nyolcszáz négyzetméteres területen működnek, ahol egy tizenöt négyzetméteres cicalakot tudtak tavasszal vásárolni az adományozók segítségével. Ez a cicalak most betelt. Nincs örökbefogadás és így sajnos új állatot sem tudnak befogadni, hiszen nem tudják hová tenni az új állatokat biztonsággal. Az egyesület nem áll kapcsolatban olyan külföldi szervezetekkel sem, amelyek havi rendszerességgel szállítanák ki az örökbefogadható állatokat.

A szervezet szomorúnak tartja, hogy több állatbarát, más szervezet aktivistái negatív színben tüntetik fel az immáron nyolc éve működő egyesületet csupán amiatt, mert kis létszámmal működtetik a központjukat.
Szeretnék, ha végre mindenki megértené, hogy ez nem verseny és nem a mennyiségi állatvédelemről kell, hogy szóljon. Mindenki annyi állatot fogad jó esetben, amennyit becsülettel el tud látni önerőből, az állatbarátok támogatásaiból. Ezt önként, az állatok iránt érzett szeretetükből adódóan vállalták fel, nem kötelességük, nem dolguk.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete pár éve vásárolta meg üres telkét a város szélén, ahol csak gaz volt, sem kerítés, sem villany, sem egy darab épület. Mindent a nulláról kellett kezdeniük és büszkék arra, hogy a főállatorvos hivatalosan is engedélyezte 2019 tavaszán a központot, amely jelenleg mini menhelyként is üzemel. Több mobil épületet kellett felhúzniuk, megvásárolniuk, amelyek fából vagy fémből készültek, hiszen normális épület építtetésére, amely például téglából készülne, nincs pénz. Folyamatosan fejlesztik a területüket, jövőre pályázni is szeretnének az agrárminisztériumi pályázatra, amelyet minden évben kiírnak állatmenhelyek, ebrendészeti telepek korszerűsítésére.
A szervezet minden állatbarát, más állatvédelmi társaság munkáját nagyra becsüli, akik tisztességgel látják el a befogadott állataikat és biztosítanak nekik minden alapvető állatorvosi ellátást, a többi között az ivartalanítást. Hozzáteszik, sajnos a mai napig nagyon sokan adnak örökbe ivarosan kutyát vagy cicát és ez hatalmas nagy baj, hiszen így az állatvédelmi tevékenység nem ér semmit. Az egyik fő cél a prevenció, a megelőzés lenne, hogy ne szülessenek beteg, szenvedő állatok, akik az utcán vagy a zsúfolt menhelyeken kötnek ki. Ez lenne a munka lényege!
Aki örökbe szeretne fogadni a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületétől egy kutyust vagy cicust, az az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre írhat, vagy a közösségi oldalukra privát üzenetben.  Aki örökbe fogadással nem tud segíteni vagy esetleg nem felel meg az örökbefogadás feltételeinek, de szeretné támogatni a gazdátlan négylábúakat, az a 10700158-67637539-51100005-ös (CIB Bank) számlaszámra juttathatja el adományát.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség