Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Ismét Szentesen, a Kiséri Állatorvosi Rendelőben jártak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai Cuclival és Csipesszel, akiknek még a múlt hónapban műtötték a szemüket. Azóta folyamatosan kell kontrollra járni, valamint naponta hat alkalommal csepegtetni és kenni kell a cicák szemét.

 

 

 


 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke emlékeztetett, a két cica már tavasz óta a gondozásukban van, Hódmezővásárhelyről mentették őket az Oldalkosár utca egyik bérház pincéjéből. Borzalmas állapotban volt a szemük, de szerencsére már javul. Hozzátette, sokan talán nem veszik jó néven, hogy már több mint 150 ezer forintot költöttek a szemükre, de hangsúlyozta, hogy minőségi életet szeretnének a számukra biztosítani. Ha pedig a látásuk javul, azzal növelni tudják az örökbe adási esélyüket is.

Az elnök hozzátette, hogy december 4-én húszezer forintot hagytak ott az állatorvosnál, így teljes egészében kiürült az egyesület kasszája. A korábbi adományokból be tudtak vásárolni, így állateledelük bő egy hétre még van, de a következő állatorvosi vizsgálat díját és a villanyszámlát már nem tudják, hogy miből fogják kifizetni.
Balogh Ernő azt is kiemelte, hogy ugyan nem rendelkeznek száz kutyával vagy cicával, kis létszámmal dolgoznak, de még így is nehézségekbe ütköznek. Minden hozzájuk bekerült állatot ugyanis alapos állatorvosi vizsgálatban részesítenek. Minden cicát és kutyát ivartalaníttatnak, védőoltásokkal, chippel látják el őket, különböző betegségekre szűretik az állatokat.

Ez kiemelten fontos, hiszen ugyan szeretnének minél több állaton segíteni, de nem mindenáron. Az elnök szerint az sokkal nagyobb baj, ha az utcán jobb helye van egy állatnak, mint egy olyan menhelyre bezárva, ahol nem kapja meg a legalapvetőbb ellátást sem. A minőségi állatvédelem nem egyenlő a mennyiségi állatvédelemmel.

Az állatvédők minden jóérzésű állatbarátot arra kérnek, támogassák védenceik ellátását, hogy számukra is boldogan telhessen az idei karácsony. A szervezetet a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámán keresztül támogathatjuk vagy tárgyi adomány esetén – például állateledelek, almok, tisztítószerek – az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre jelezhetünk.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség