Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Csütörtökön délelőtt kapták a jelzést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei a közösségi oldalukra, hogy Kardoskúton autóbaleset áldozata lett egy kölyökmacska, akinek a lábai megsérültek. Az állatvédők megkezdték az állatmentés szervezését. Egy kedves fiatal pár magával is vitte a cicát Orosházára, hogy ameddig az egyesület önkéntes munkatársai nem érnek oda a cicáért, biztonságba lehessen.

 

 


 

Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, hogy Orosházáról visszafelé jövet, azonnal állatorvoshoz igyekeztek a cicával, ahol kizárták ultrahangos vizsgálattal a belső vérzést. Kapott a cica sokktalanítót, fájdalomcsillapítót és másnap reggelre kaptak a Vezér Állatorvosi Központba időpontot röntgenre. A cicus szinte az egész napját az állatkórházban töltötte, sok-sok gyógyszert és infúziót adtak neki. Teszteltették Fiv-re és FeLV-re is, ami szerencsére negatív lett. A teszt az egyesületnél alapszabály – tette hozzá az elnök.

Sajnos a röntgenképek viszont nem túl jó hírrel szolgáltak, a cica bal combcsontfeje letörött, ezt műteni kell, a jobb lábán pedig hajszálrepedés jelét mutatta a felvétel, ezt a lábát biztonságosan rögzítették, valamint sebét összevarrták. Jelenleg az állatvédők küzdenek érte, ápolják, a műtét időpontja kedden lesz.

Az egyesület arra kér minden jóérzésű állatbarát embert, hogy aki tud, segítse a cicus felépülését, hiszen azt szeretnék, ha mihamarabb meggyógyulna és hamarosan szaladhatna. Eddigi költségei egészen pontosan 35 795 forintba kerültek, a műtét ára pedig ennek a többszörösét is elérheti. Aki szeretne hozzájárulni Tücsök kezeléséhez, a műtét árához, az a szervezet 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámára utalhatja el adományát.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség