„Segítő Állatbarát Angyalokat” vár a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, akik támogatják a szervezet munkáját, hogy tovább folytathassák például az ivartalaníttatási programjukat. A szervezet kifogyott a tartalékaiból. Szükségük volna állateledelekre, cicaalomra és klórmentes tisztítószerekre ahhoz, hogy a védenceiket biztonsággal el tudják látni. Emellett szeretnék állatorvosaik számára is kifizetni az újra felgyülemlett tartozást.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy ugyan kis létszámmal dolgoznak, de sokszor ez is megterhelő anyagilag. Mindent összeadva, a villanyszámlától, a szemétszállítási díjon át, az orvosi költségek, az állateledelek, almok és tisztítószerek, valamint a benzinköltségek havonta több, mint kétszázezer forintot tesznek ki.
Sok esetben a saját pénzükből vásárolnak be a védenceinknek, amit szívesen megtesznek, de az ő fizetésük is véges és nyilvánvalóan a tagoktól, önkéntesektől nem várható el az, hogy a saját családjuk elől vegyék el a pénzt és ajánlják fel az egyesület gondozásában élő állatok számára.

Hozzátette, az önkéntes munka, amit belefektetnek az állatok gondozásába, fuvarozásába, ellátásába, így is csodálatra méltó, hiszen a szervezetnek nincs alkalmazottja, mindent önkéntes alapon látnak el, így köszönettel tartoznak segítőiknek.
Az elnök kiemelte, egy-egy utcamacska ivartalaníttatása is hatalmas nagy költség, és természetesen sok idő, hiszen, ha vad, be kell csapdázni, és van, hogy több óráig próbálkoznak, mire sikerül.  Egyáltalán nem veszélytelen és könnyű munka ez, de ha hosszú távon szeretnénk elérni változást az állatvédelem területén, akkor igenis elsődleges az utcán élő állatok ivartalaníttatása, hogy legalább ők ne szaporodhassanak és ne terjesszék egymás között a betegségeket. Ezt a programot csak civil adományokból tudják finanszírozni, hiszen jelenleg az önkormányzat nem tud támogatást nyújtani és állami forrás sem áll rendelkezésre ilyen programra.
Aki pénzadománnyal segítené az egyesület védenceit, az a 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámra utalhatja el adományát! Ne feledje senki, hogy nincs túl kicsi adomány, minden segítség egyaránt számít!