Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete örökbefogadásra ösztönzi a városban és környékén élő állatbarátokat, hogy szerető családoknál helyezhessék el védenceiket és újabb jövevényeknek tudjanak lehetőséget biztosítani egy szebb élet reményében.

 

 

 

 


 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elszánt maroknyi csapata nap, mint nap azon dolgozik, hogy védenceik a lehető legjobb ellátást kaphassák. Sokszor nincs könnyű dolguk az állatvédőknek, hiszen sok feltétel nem adott az állatmentéshez, így azokat önerőből, illetve az állatbarátok adományaiból kell megpróbálniuk megteremteni.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy a legnehezebb része a lelki megterheltség. Amikor kapnak egy telefonhívást bajba került cica vagy kutya miatt és segíteni szeretnének, de nem tudnak, mivel nincs hová elhelyezni az állatokat. Az örökbe fogadások száma nagyon csekély, az egyesület nincs kapcsolatban külföldi szervezetekkel, így csak a helyi állatbarátokban bízhatnak, hogy valamelyik kedves védencüket örökbe fogadják.

Hozzátette, sokszor az állatvédőket éri támadás amiatt, ha nem tudnak segíteni, pedig ez egyik szervezetnek sem kötelessége. Mindannyian az állatok iránt érzett szeretetükből fakadóan próbálnak tenni az állatokért, mindenféle önkormányzati és állami támogatás nélkül. 

Ha nem történik örökbefogadás, nem szabadul fel hely, sajnos addig nem tudnak az egyesület önkéntes munkatársai új állatot fogadni, megadni a számára is az esélyt egy szebb élet reményére. Éppen ezért várják az örökbe fogadók jelentkezését. Fontos kiemelni, hogy a szervezetnek nem az a célja, hogy minél hamarabb örökbe adjanak egy állatot, hanem az, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön, ahol egész életét boldogságban töltheti el.

Éppen ezért az örökbefogadási szabályok szigorúak, de ezek mind-mind az állatok érdekeit szolgálják, hiszen nem szeretnének pár hét, vagy pár év múlva az utcán összetalálkozni egykoron örökbe adott védencükkel. A minőségi és nem pedig a mennyiségi állatvédelem a cél. Jelenleg három kutyus és egy cicus várja leendő gazdiját.

Fickó egy nyolchónapos, ivartalanított fiú, rendkívül okos és kiegyensúlyozott kutyus. Más kutyákkal könnyen összeszoktatható, gyerek és macskabarát. Ilyen fiatalon megérdemli a nagy Ő-t! Szeret autóban utazni, nem riad meg az újdonságoktól.

Lili szintén nyolchónapos, ivartalanított kislány kutyus. Amilyen pici, olyan eleven. Imád nagyokat futni, sokat játszani. Igényli a szeretetet. Más kutyákkal és cicákkal jól kijön, gyermekbarát is. Az autóban jól el van, így akár nyaralás alkalmával az örökbefogadó család magával is tudja vinni.

Pamacs egy 3 éves ivartalanított Spitz. Rendkívül okos, szófogadó, egyúttal nagy mozgásigényű, játékos, életre való kutyus. Szívférgességet diagnosztizált nála a doktor úr, így ennek a kezelése folyamatban van, de szerencsére nincs semmi tünete, így szinte biztos, hogy meg fog gyógyulni.

Bolyhos az egyik legjobb cica. Rendkívül nyugodt és kiegyensúlyozott, bújós, dorombolós. 3 év körüli, ivartalanított lányka, aki oltva van, sőt, chippel is rendelkezik. Különböző betegségekre is le lett szűrve, (Fiv/FeLV), amelynek eredményei negatívak, tehát egészséges minden tekintetben.
A leendő gazdijelöltek az egyesület Facebook-oldalán jelentkezhetnek, illetve az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség