Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Ismeretterjesztő előadást szervez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány az ivartalanítás fontosságáról és előnyeiről Szegeden a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban.

 

 

 

 

 

 


 

Május 22-én délután 5 órától az alagsori klubban megtudhatjuk azt is, hogy mit is jelent a TNR módszer az utcán élő, kóbor cicák ivartalanítása kapcsán, de szó esik még arról, hogy milyen veszélyekkel járhat az, ha nem ivartalaníttatjuk a kisállatunkat és kóborolni hagyjuk.
Az előadás fővédnöke Gomba, a cica, aki szintén egy mentett bársonytalpú és természetesen ivartalanított. Ő az előadás alatt és után is várja a simogatásokat és a meglepetéseket. Az állatvédők képviselőinek természetesen kérdéseket is feltehetünk, de lehetőség lesz a szervezetek munkáját támogatni. A kihelyezett adománygyűjtő dobozba dobhatjuk majd be a kisállatok ivartalanítására szánt adományunkat.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke kiemelte, most nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel eddig – 2017-ben és 2018-ban – a svájci Susy Utzinger alapítvány finanszírozta az ivartalanítási költségeket, amely segítségével több száz cicát tudtak kiivartalaníttatni és megmenteni. Forráskimerülés miatt azonban jelenleg a külföldi szervezet nem tudja a magyarországi ivartalanításokat támogatni.

Az elnök hozzátette, apró léptekben, projektenként tudják a kolóniás cicákat ivartalaníttatni önerőből, valamint az állatbarátok támogatásából. Így ez az alkalom most fontos és egyben lehetőség is mindenki számára, hogy együtt, közösen tegyünk az utcán élő, kóbor cicákért és kutyákért.
Bővebb információ az előadásról a Somogyi-könyvtár honlapján található. 

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség