Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken: Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Összefogás 2018

Összesen 79 cicát kellett volna gondozásába vennie a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének az elmúlt egy hétben.

Macska dömping van - jegyezte meg Balogh Ernő az egyesület elnöke. Elmondta, egyik nap volt, hogy 18 kiscicának kellett volna azonnali helyet biztosítani. Ez lehetetlen, hiszen nincs annyi ideiglenes befogadó, akik ezt a létszámot fel tudnák vállalni, a menhelyek és állatotthonok pedig így is erejükön felül teljesítenek.
Az elnök hozzátette, a segítség kérőktől azt szeretnék kérni, hogy fotózzák le a kiscicákat. A mamacicát pedig az egyesület ivartalaníttatja a folyamatban lévő ivartalanítási programjában, ezzel akadályozva meg, hogy újabb és újabb almokat hozzon a világra. A fotók alapján próbálnak új, biztonságos családokat, befogadókat találni az állatoknak, de az esetek felében ez nem sikerül. Fekete cicát és kutyát például majdnem lehetetlen örökbe adni. A legtöbb segítségkérés egyébként Hódmezővásárhelyről érkezik, de Makóról és Szegedről is kapnak rendszeres megkereséseket.
Balogh Ernő arra kéri az állattartókat, hogy ivartalaníttassák házi kedvenceiket, hiszen senki sem várhatja el az állatvédőktől, hogy a felelőtlenségből adódó és születendő kisállatokat magukhoz vegyék, amikor már szinte a „padláson is” befogadott kutyák és cicák vannak. Hozzátette, minden tisztelete azoké az állatvédőké és szervezeteké, akik menhelyet vagy állatotthont üzemeltetnek és otthont nyújtanak az hontalan négylábúaknak.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete preventív munkával segít a kóbor állatok csökkentésében, különböző ivartalanítási akciókat szervez, és a megszólítja, neveli, valamint oktatja a fiatalokat is. Az ideiglenes befogadói hálózata egy maroknyi csapat, de amit tudnak, ők is megtesznek az árva állatokért. Abban bíznak, hogy hosszú távon a tevékenységük eredményes lesz, és kevesebb kóbor állat lehet az utcákon, a menhelyeken és állatotthonokban.
Az egyesület jelenlegi cicaivartalanítási akciójával kapcsolatosan a szervezet 20/980-20-42-es telefonszámán kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődők.

Csatlakozz - 2018

Életmentő - 2018