Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A szegedi Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárába tartott előadást a Zrínyi Ilona Általános Iskola 4 b. osztályos tanulóinak a felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Az előadáson a gyerekek az állattartás alapjaival ismerkedhettek meg, így például megtudhatták, hogy mit tegyenek, ha kóbor kutyával találkoznak, vagy mi a teendő akkor, ha a kedvencük beteg. A kisiskolások megtudhatták azt is, hogy a chip miért fontos a kutyusok számára. A fiatalok arra a kérdésre is választ kaptak, hogy miért fontos az ivartalanítás és milyen előnyei vannak az állatra és a társadalomra nézve egyaránt.
Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kiemelten fontos célkitűzésének tartja a fiatalok oktatását és nevelését az állatszeretetre, az állati élet tiszteletére. Balogh Ernő alapító elmondta, hogy a nyári szünet közeledtével különböző iskolai táborokba is el fognak látogatni, hiszen oktató-nevelő, preventív munkájukat nem csak a tanévben, hanem egész évben szeretnék végezni. Hozzátette, a fiatalság nagyon is fogékony az állatvédelmi témákra, ezt minden előadáson és foglalkozáson tapasztalják.
 
Az Országos Állatvédelmi Alapítványnak célja egy állatvédelmi iskola létrehozása is, bár ez még várat magára, de addig is, mind közvetlenül és mind az online térben szeretnék a fiatalokat elérni, megszólítani. A szervezet legközelebbi kitelepülése június 7-én lesz Szegeden az Ünnepi Könyvhéten, amikor is érdekes állatvédelmi tesztekkel és totókkal várják a kilátogatókat 14 óra és 19 óra között a Dugonics téren.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.