A szegedi Somogyi-könyvtár Francia utcai fiókkönyvtárába tartott előadást a Zrínyi Ilona Általános Iskola 4 b. osztályos tanulóinak a felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Az előadáson a gyerekek az állattartás alapjaival ismerkedhettek meg, így például megtudhatták, hogy mit tegyenek, ha kóbor kutyával találkoznak, vagy mi a teendő akkor, ha a kedvencük beteg. A kisiskolások megtudhatták azt is, hogy a chip miért fontos a kutyusok számára. A fiatalok arra a kérdésre is választ kaptak, hogy miért fontos az ivartalanítás és milyen előnyei vannak az állatra és a társadalomra nézve egyaránt.
Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kiemelten fontos célkitűzésének tartja a fiatalok oktatását és nevelését az állatszeretetre, az állati élet tiszteletére. Balogh Ernő alapító elmondta, hogy a nyári szünet közeledtével különböző iskolai táborokba is el fognak látogatni, hiszen oktató-nevelő, preventív munkájukat nem csak a tanévben, hanem egész évben szeretnék végezni. Hozzátette, a fiatalság nagyon is fogékony az állatvédelmi témákra, ezt minden előadáson és foglalkozáson tapasztalják.

Az Országos Állatvédelmi Alapítványnak célja egy állatvédelmi iskola létrehozása is, bár ez még várat magára, de addig is, mind közvetlenül és mind az online térben szeretnék a fiatalokat elérni, megszólítani. A szervezet legközelebbi kitelepülése június 7-én lesz Szegeden az Ünnepi Könyvhéten, amikor is érdekes állatvédelmi tesztekkel és totókkal várják a kilátogatókat 14 óra és 19 óra között a Dugonics téren.