Minden nap egy lépéssel közelebb kerülnek a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete tagjai és önkéntesei ahhoz, hogy nyár végére megnyithassák az Állatvédelmi- és Szabadidős Központjukat. Jelenleg a kiskertben a kerítés építése zajlik, ezután jön a tereprendezés és hamarosan bekötik az áramot is.

Rengeteg a tennivaló és sok még a munka. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, szeretnének egy cicaházat kialakítani, ahol sérült, bántalmazott macskákat rehabilitálhatnak és – mint az már korábban is kiderült – a lehetőségekhez mérten kutyusoknak is biztosítanak helyet. Emellett a fiatalok színteréül is szolgál majd a központ, hiszen közösségi, prevenciós rendezvények várják majd őket.
Az elnök hozzátette, a tavaly indított alapító programhoz sajnos kevesen csatlakoztak, csak pár tízezer forint gyűlt össze, így szükség van további anyagi támogatásra a kennelek felépítéséhez, a betonozáshoz, a közösségi tér kialakításához. Aki szeretné, hogy a nyár végére megnyissa kapuit a központ, továbbra is segítheti az állatvédők munkáját. Mindemellett szüksége lenne még talicskára, gereblyére, ásóra, kapára, metsző ollóra és minden olyan eszközre, amely a tereprendezéshez szükséges.

A pénzbeli adományokat legegyszerűbben az egyesület 10700158-67637539-51100005-ös bankszámlaszámára juttathatjuk el. A tárgyi adományokkal kapcsolatban pedig érdemes a 30/554-84-66-os, vagy a 20/980-20-42-es telefonszámokon egyeztetni.