Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken: Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Három süni és egy teknős folytathatja életét természetes környezetében a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete Sünmentő Kommandó programjának köszönhetően.

Három sünit engedtek szabadon biztonságos helyen a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai az elmúlt napokban. A tüskés állatok tavaly késő ősszel kerültek a szervezet gondozásába a Sünmentő Kommandó program keretében. Akkor kevesebb mint 300 gramm volt a súlyuk, ezért az állatokat át kellett teleltetni. Köszönhetően az egyesület önkénteseinek, a sünik a tél folyamán semmiben sem szenvedtek hiányt, így idén tavaszra annyira megerősödtek és megnőttek, hogy már élvezhetik a természetes élőhelyük adta lehetőségeket.
Balogh Ernő, a szervezet elnöke kiemelte, a keleti sün védett állat, ezért a tartásuk nem engedélyezett. Természetesen ez esetben kivételt élveztek a tüskések, hiszen ha nem nyújtanak segítséget, nem élték volna túl a telet. Hozzátette, emellett egy mocsári teknős is az életét köszönheti az állatvédőknek, aki már szintén a szabadságot élvezheti. Magyarország egyetlen őshonos teknősféléje szintén védett, a most szabadon engedett példányt korábban a szeméttelepen találták a szemét között, segítség nélkül valószínűleg elpusztult volna.
Ha bárki sérült sünit lát, vagy többet szeretne megtudni az állatokról, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei szívesen adnak tájékoztatást.