Folytatja Sünmentő Kommandó programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Sokan nem tudják, hogy a keleti sün védett állat és 2014-ben az Év Emlősének is választották Magyarországon. A jó idő beköszöntével egyre több sünnel találkozhatunk közvetlen környezetünkben, fontos, hogy vigyázzunk rájuk.

Ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít a sünikre a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet még 2017-ben indította el a Sünmentő Kommandó programját, amely folyamatosan segíti a sünik védelmét Hódmezővásárhelyen és az egész országban.
Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, egyre több süni szaladgál esténként a füves, cserjés, erdős területek, parkok környékén a jó idő beköszöntével. Nagyon sok állat a forgalmasabb utakra, utcákra is betéved élelem után kutatva. Emiatt is fontos, hogy a lakosok tisztában legyenek e védett állat életével és életterével.
Hozzátette, az egyesület online és telefonos tanácsadással segít, például abban, hogy mi a teendő, ha sünnel találkozunk, vagy mit kell tenni, ha sérült állatot találunk. Mindemellett a Sünmentő Kommandó segít az esetleges mentési feladatokban is és a sérült állatok elhelyezésében, befogadásában.