Március elejétől megkezdi idei macskaivartalanítási akcióját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Mint ahogy korábban, most is a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz jóvoltából végezhetik programjukat az állatvédők, a svájci alapítvány összesen 50 cica ivartalanítására nyújt támogatást.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnök elmondta, nagyon örülnek, hogy a SUST alapítvány, és magyarországi képviselőjük Mészáros Gabriella, gondolnak a hódmezővásárhelyi cicákra is, hiszen a városban nagyon magas a kóbor macskák száma. Hozzátette, az idei akcióban is elsősorban a kolóniás cicákra koncentrálnak, de a nehéz helyzetben élő állattartó családok is számíthatnak támogatásra.
Az elnök kiemelte, nagyon fontos a fölös szaporulat megakadályozása és ezzel az állatkínzások megfékezése. Ezt ugyanis kizárólag ivartalanítással, oktatással és felvilágosító, megkereső munkával lehet elérni. Az egyesület távlati célja, hogy csökkentse a városban a kóbor állatok számát, ezzel tehermentesítve a menhelyeket és állatotthonokat is – mondta Balogh Ernő.
Az ivartalanításról a szervezet 20/980-2042-es telefonszámán kérhetnek felvilágosítást az érdeklődők munkanapokon reggel 8 és délután 4 óra között.