Hódmezővásárhelyen is gyújtottak gyertyát a megkínzott és hontalan állatokért december 3-án, advent első vasárnapján. A Kossuth tér egyik szegletében a mécsesekből kirakott szív azt hirdette, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, nem tartatják be. A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy az állatkínzók nem kapnak megfelelő büntetést tettük elkövetéséért, és ezt mutatja a bírói gyakorlat is.

A vásárhelyi gyertyagyújtást a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szervezte. Genye Helga önkéntes megnyitó beszédében kiemelte, az állatvédelem nem valósulhat meg társadalmi összefogás nélkül, hiszen csak így érhető el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók ne hagyják figyelmen kívül az állatkínzások igenis létező jelenségét, de említhetjük a rengeteg elhagyott állat, valamint az ivartalanítás eddig megoldatlan problémáját is.

A megmozdulás másik kiemelt témája az ivartalanítás volt. Ezzel kapcsolatban Genye Helga azt emelte ki, hogy idehaza csaknem két millió kóbor kutya él, macskából pedig ennél is több. Mi szelídítettük meg őket, így miénk a felelősség is, tehát aki felelős állattartó, az ivartalaníttatja kedvencét.

A vasárnap esti békés megmozdulás Hódmezővásárhelyen is 17 órakor kezdődött, csakúgy, mint az ország több nagyvárosában, az égő gyertyák pedig egy szívet alkottak. A flashmob akción csaknem húsz helyi állatbarát vett részt.

További fotók: