Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken: Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Összefogás 2017

Támogatás

Az Országos Állatmentő Alapítvány által egyéni támogatásban elnyert pályázati összeg:
80. 000 Ft-ivartalanításra
és 150. 000 Ft-leendőbeli állatotthonunkra.

Időszak: 2015. november-2016-február.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által egyéni támogatásban elnyert pályázati összeg: 300. 000 Ft.
Időszak: 2017. január - 2017. december 31.

Logónk

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.
Összesen 100 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken pár óra alatt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akció előfutára volt egy szerdai nagyobb megmozdulásnak: ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, és meglátogatják a szervezet korábbi támogatottjait is.

Újabb állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Augusztus 11-én, pénteken a vásárhelyi Interspar áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 100 kilogramm tápadomány gyűlt össze pár óra alatt.
Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.
A hagyományokhoz híven, most is ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket. A legtöbben most a cicákra voltak kíváncsiak, legfőképp arra, hogy hány hónapos kortól lehet ivartalanítani őket. A vélemények megoszlanak, az Egyesül Államokban már 3-4 hónapos korban ivartalanítják a macskákat, míg Európában megvárják a 7-8 hónapos kort. Akadt jelentkező, aki örökbe is fogadna egy cicát. Az egyesület ideiglenes befogadói jelenleg 26 állatról gondoskodnak, így nem lesz nehéz megtalálni a megfelelőt.

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete fényképe.

A szervezet a mostani gyűjtéssel már augusztus 16-ra is gondolt. Ekkor lesz ugyanis a Hontalan Állatok Világnapja. Ezen a napon az egyesület önkéntesei 24 órás ügyeletet tartanak majd, ami azt jelenti, hogy telefonon és interneten elérhetőek lesznek, emellett a most összegyűlt tápadományt szétosztják majd korábbi támogatottjaik között az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program keretében.