Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2019

A póráz két végén

Befogadó - 2019

Ezúttal Székkutason és Algyőn hívták fel a figyelmet az állatvédelemre és a felelős állattartásra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei. Székkutas történetében egyébként nem volt még példa arra, hogy állatvédők települjenek ki a községbe.

 

 
 

Újabb mozgalmas szombatot tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Május 27-én a megye két településén, Székkutason és Algyőn várták a lakókat prevenciós programokkal, valamint felhívták a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.
Székkutason a szökőkút mellé invitálták az érdeklődőket az egyesület önkéntesei. Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, a község történetében ez volt az első alkalom, hogy állatvédők települtek ki, így mindenképpen folytatni kell a megkezdett preventív munkát. Hozzátette, a közeli sportpályán zajló sport- és gyereknapi rendezvényeknek köszönhetően sokan keresték fel az egyesületet. Főként a helyes állattartásról, különböző állatbetegségekről, valamint jogszabályokról érdeklődtek az emberek, de nagy hangsúlyt kapott az ivartalanítás fontossága is.
Algyőn a már hagyományos családi-, gyermek- és ifjúsági napokon vettek részt az egyesület önkéntesei szombaton. Itt a játékos foglalkozások mellett a gyerekek állatvédelmi tesztet is kitölthettek, a szülők pedig felvilágosítást kaphattak a kutya- és macskatartás írott és íratlan szabályairól. Szintén kiemelt szerepet kapott a szervezet ivartalanítási programjának népszerűsítése. Genye Helga és Szili Éva önkéntesek zsűriként részt vettek a kutyaszépségversenyen is, ahol idén Tappancsot választották Algyő legszebb kutyájának.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületével legközelebb június 10-én találkozhatnak az érdeklődők, akkor a hódmezővásárhelyi Interspar áruházban tartanak tanácsadással egybekötött állateledel gyűjtést.

 

Képek Algyőről:

Képek Székkutasról:

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 67 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz - 2019

Életmentő - 2019

Sünmentő - 2019

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.