Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken: Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Összefogás 2018

Összesen 440 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken és szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A két vásárhelyi helyszínen szervezett gyűjtésen természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a nemrég indult macskaivartalanítási akció.

Két egymást követő napon is állateledel gyűjtést tartott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Május 5-én, pénteken délután a vásárhelyi Tesco áruházba települtek ki a szervezet önkéntesei, hogy az éhező állatoknak gyűjtsenek. Az akcióban összesen 182 kilogramm tápadomány gyűlt össze. Másnap, május 6-án, szombaton már az Interspar áruházban folytatódott a gyűjtés. Az egész napos kitelepülésen 258 kilogramm állateledelt adományoztak a vásárlók a nélkülöző állatok javára.
A hagyományokhoz híven, most is mindkét helyszínen ingyenes tanácsadással is várták az érdeklődőket. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mit tehetnek, ha helytelen állattartást tapasztalnak, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. Az egyik ilyen segítség éppen az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program, amelyben a rászoruló állattartó családokat segítik tápadománnyal és térítésmentes konzultációval. A most összegyűlt 440 kilogramm állateledel nagy részét is ebben a programban osztja ki az egyesület.
Nagy figyelmet kapott emellett a macskaivartalanítási akció is. Ebben összesen száz macska ivartalanítását kezdte meg a szervezet a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. A programban az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.

Csatlakozz - 2018

Életmentő - 2018