Összesen száz macska ivartalanítását kezdheti meg hamarosan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. Indulhat az egyesület ivartalanítási programja, amelyben az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.

Macskák ivartalanítására indít programot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, összesen száz macska műtéti költségét vállalja át a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítvány. A támogatásból elsősorban az utcai kolóniák ivartalanítása történik meg Hódmezővásárhelyen, így hosszú távon jóval kevesebb kóbor macska lehet a közterületeken. Hangsúlyozta továbbá, hogy az egyesület már a megalakulása óta kiemelten figyel a nehéz helyzetbe került állattartó családokra, így a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre.
Szili Éva önkéntes, a program koordinátora és szakmai vezetője kiemelte, már jelentkezhetnek azok, akiknek az agyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy ivartalaníttassák kedvencüket. Ennek elsődleges célja, hogy kevesebb legyen a nem kívánt szaporulat, amely még nagyobb terhet jelenthet a családnak, és az is megakadályozható, hogy még több macska kerüljön utcára. Hozzátette, a kiválasztásában a helyi családsegítő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi szervezete is segít, a korábban megkötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően.
Az ivartalanítási programban a műtéteket Horváth Zoltán és Kovács István hódmezővásárhelyi, illetve Tímár Endre szegedi állatorvosok végzik majd. Jelentkezni Szili Évánál, a 20/980-2042-es telefonszámon, illetve az egyesület Facebook oldalán lehet.