Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2019

A póráz két végén

Befogadó - 2019

ITT hallgathatja meg adásunkat!

Téma: A terápiás kutyák

Az-e heti Állatbarátok magazinműsor vendége Erdélyi Noémi volt, terápiás kutyafelvezető. Őt kérdeztük arról, hogy miért kezdett el terápiás kutyákkal foglalkozni, mi vonzotta őt ebbe bele, valamint a kutyák feladatairól, a pozitív hatásokról beszélgetett vele a két önkéntes műsorvezető, Balogh Ernő és Katona Dóra.

Erdélyi Noémi elmondta, hogy volt egy „mozgásszervi” megbetegedése, amivel műtötték, és akkor még egyedüli kutyája segítette őt fizikailag és lelkileg. A kutyus megfogta a táskát, tárgyakat tett arrébb, vagy vitte oda azt gazdájához. Vigyázott, hogy a lépcsőn le ne essen.

 

Egyszóval előbújt belőle a segítőnyújtás, a terápiás én. Noémi ennek a csodálatos kutyának köszönheti, hogy betegsége rendbe jött és túltette magát a műtéten lelkileg.

Ezek után elkezdett a kutyussal komolyabban foglalkozni, bevonzotta a terápiás kutyusok világa, ezek után érdeklődött. Majd hamar a kapott segítséget felhasználták máshol, időseknél és gyermekeknél. Noémi sokat járt különböző hódmezővásárhelyi iskolákba az akkor már nem egyedüli kutyájával. A tanulásban segítették a nehezebben tanuló gyerekeket, a tanítók és tanárok munkáját elősegítették. Időközben a kutyusok komoly vizsgán estek át, melyről igazolványuk is van, valamint gazdájuk is hivatalos terápiás kutyafelvezetői engedéllyel szolgál. Sok helyen megfordultak már a városban, illetve az országban. Segítenek ott, ahol tudnak. Körülbelül egy éve a Hódmezővásárhelyi Táltos Iskolába járnak, ahol szintén a gyerekek tanulását segítik elő, nagy – nagy eredménnyel. Noémi elmondta, hogy a gyerekek nagyon várják őket, sőt! A pedagógusok is szívesen tartanak meg egy tanórát a kutyusok segítségével.

Fontos a terápiás munka, hiszen ezzel különböző betegségekből lehet embereket kigyógyítani. Magyarországon még gyerekcipőben jár ez a téma, de kemény munkával próbálják ezt fejleszteni, elősegíteni.
A műsorszám végén elmondta a két műsorvezető, hogy egyik védencük, aki Kópé névre hallgat, szerető családra lelt, örökbe fogadták őt. Valamint az Állatbarátokat várják Önkéntes „oktatási” munka betöltéséhez, melyről bővebben olvashatnak az oldalunkon.

Erdélyi Noéminek kívánunk sikeres munkát és egészséget!

Műsorvezetők:
Balogh Ernő (Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke)
Katona Dóra (önkéntes)

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 67 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz - 2019

Életmentő - 2019

Sünmentő - 2019

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.