Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2019

A póráz két végén

Befogadó - 2019

ITT hallgathatja meg adásunkat!

Téma: Az állatok gondozása.
A két műsorvezető, Balogh Ernő, az Egyesület elnöke, és Katona Dóra, önkéntes, egy érdekes és fontos témával készült a mai Magazinműsorba is.
Az állatok gondozása volt a mai Állatbarátok magazinműsor témája, melyben elmondták, hogy miképp tudjuk házi kedvenceink egészségét megvédeni és megőrizni. Tanácsoltak, illetve saját tapasztalataikat mondták el. Szó esett a kutyák, a cicák gondozásáról is, valamint a rágcsálókról is beszéltek, egészen a halak akváriumának takarításáig.
Fontosnak tartják, hogy minden állat egészségét megőrizzük a rendszeres ápolással és gondozással. Balogh Ernő elsőként a kutyákról beszélt, melyben elmondta, hogy a rendszeres testmozgás nagyon fontos. Emellett a megfelelő táplálás. Kiemelendő, ha több kutyát tartunk egy helyen, például egy kertes házban, figyeljünk oda arra, hogy minden „kutyus” odaférhessen a táplálékához, illetve az ivóvízhez, amely szintén nagyon fontos. Biztosítsunk házi kedvencünk számára játékokat, amely lehet egy labda is, hogy a gazdi távollétében se unatkozzon az állat, így lekösse magát. Fokozottan figyeljünk oda a mérgező növényekre, illetve a veszélyes elektromos kábelekre. Biztonságos környezetet teremtsünk, akár gyermekünk számára. Szó esett még a kutyusok:
* szőrének ápolásáról
* fogainak tisztításáról
*gyógyszerek beadásáról
* az oltásokról és féreghajtásról

 

Katona Dóra elmondta, hogy a cicák esetében is épp ugyan úgy oda kell figyelni a megfelelő táplálásra, mint a kutyák esetében, valamint a testmozgásra, a szőrének ápolására. Azt tanácsolta, hogy lakásban tartott cicus esetében mindenképp tartsunk valamelyik sarokban egy kaparófát, melyen tudja élezni a körmét, valamint egyéb játékokat, ami felkeltheti az érdeklődését és az azt lekötheti. Rágcsálók esetében a megfelelő magvak és kölesek kiválasztása nagyon fontos, illetve az akvárium mérete és az alom rendszeres tisztán tartása. Emellett állandóan legyen előttük friss ivóvíz, amihez bármikor hozzáférhetnek, különböző itatók segítségével, melyet kisállat kereskedésben kaphatóak. Halak esetében az állatvédelmi törvényeknek megfelelően előírt akvárium alakja és mérete, a rendszeres tiszta víz biztosítása, illetve különböző vitaminok fontosak. Dóra felhívta az állattartók figyelmét, hogy díszhalat ne tartsunk húsevő halakkal egy akváriumban. Sajnos ő találkozott már efféle esettel. Ilyenkor célszerű külön akváriumba tartani őket, ha mindenképp ragaszkodunk-e két halfajtához.
A műsor végén Ernő még a haszonállatokról beszélt, azok takarmányozásáról, illetve megfelelő felhasználási módjaikról.
Végezetül a gazdi kereső kutyusokat olvasták be, valamint Önkénteseket és ideiglenes befogadókat toboroztak. Elmondták, hogy 2013.03.09-én Hódmezővásárhelyen a PROFI udvarban Állateledel és felszerelése gyűjtést szerveznek, mely rendszeressé válik az Egyesület életében. Ott várják a Kedves Állatbarátok tárgybeli adományait, illetve kérdéseikre szívesen válaszolnak, tanácsot adnak.
Tartsanak velünk a jövő héten is! Szerdán, 16:00 h-i kezdettel jelentkezünk az Állatbarátok magazinműsorában. Tekerd a rádiókészülékeket az FM 105.4 Mhz-re és hallgasd a Rádió X-et vagy az interneten is megteheted ezt.

Műsorvezetők:
Balogh Ernő (Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke)
Katona Dóra (önkéntes), valamint nélkülözhetetlen technikus segítőnk: Ambrus György Attila

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 67 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz - 2019

Életmentő - 2019

Sünmentő - 2019

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.