Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás 2019

A póráz két végén

Befogadó - 2019

 
ITT hallgathatja meg adásunkat!

1. Adásunk: Állatbarátok magazinműsora

Téma: Ember és állat közötti szeretet.

Vendégünk a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének Alapító Tagja Izsák Mária elmondta, hogy az emberek életében nagyon fontos szerepet játszanak az állatok. Fontos, hogy átérezzük az állat szeretetét, hiszen akkor a lelkünk megnyugszik. Ameddig mindezt át nem érezzük, a lelkünk egy része alszik. Egy idézettel bizonyította ezt.

 

„A kutya az ember legjobb barátja” Elmondta, hogy igaz az, hogy ebben az idézetben a kutyát említik az ember legjobb barátjának, de ő már átérezte más állat hűséges szeretetét is. 
A műsorban ismertetésre kerültek a magyar kutyafajták, mint például a komondor és a puli is többek között. 
Marikával arról beszéltünk, hogy ő mentett-e már meg állatot és ezt hogyan, miképp tette.
Elmondta, hogy Mártélyon a fához kikötve találtak egy tacskó keverék kutyust. Ideiglenesen befogadták, de végül a család és az Egyesület kabala kutyája maradt, nagyon megszerették.
Azóta már boldogan, a Sziszi nevet kapva éli mindennapjait.

 

A magazinműsorban felhívtuk az emberek figyelmét arra, hogy milyen állatot érdemes lakásban, illetve kertes házban tartani. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke Balogh Ernő és egyben az Állatbarátok magazinműsor önkéntes műsorvezetője elmondta, hogy lakásban kistestű kutyust célszerű tartani, melynek nem nagy a mozgásigénye, de mindezek mellett fontosnak tartja és kihangsúlyozta, hogy a napi minimum 3 X sétáltatást betartsuk. De kutyusok mellett tarthatunk lakásban tengerimalacokat vagy akár halakat, teknősöket. Itt arra kell odafigyelni, hogy tiszta legyen a forgács, a hal és teknős esetében a víz. 
Kertes házban tarthatunk nagyobb testű állatokat is, mint például egy nagy testű kutyát vagy haszonállatot. Itt a megfelelő körülményekre kell, hogy odafigyeljünk, mint például a megfelelő kerítés és a takarmányozás fontosságára. 

 

Végezetül a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének gondozásába került cicájáról esett szó, melyet egy autó ütött el, de állatbarátok nem hagyták magára, és segítséget kértek számára.

Gyógyulása után gazdi kereső!

Tartsanak velünk a jövő héten is! Szerdán, 16:00 h-i kezdettel jelentkezünk az Állatbarátok magazinműsorában. Tekerd a rádiókészülékeket az FM 105.4 Mhz-re és hallgasd a Rádió X-et vagy az interneten is megteheted ezt.

Szerkesztő műsorvezető:

Balogh Ernő

http://radio-x.hu

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 67 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz - 2019

Életmentő - 2019

Sünmentő - 2019

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.