Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetet Merész cicussal kezdtük, aki a gondozásunkba került a Hódmezővásárhely, Petőfi-Kinizsi utca környékéről. Egy korábbi sérülés miatt beállt az egyik mellső lába, amelyen két nagy seb is van. Csak húzza maga után. Megvizsgálták, készült több irányból röntgen felvétel, szerencsére eltörve nincsen. Most a sebe gyógyul, a jövő héten pedig elkezdődik a tornáztatás, masszírozás. Ha ez nem fog segíteni, sajnos amputálni kell a lábát.

 


 

Pici az esély rá, de megadjuk a számára, szeretnénk a lábát megmenteni. Azonban ami ennél is nagyobb baj, az az, hogy FeLV + a cica (macska leukózis), ami az ivarossága miatt van, így hagyták kóborolni sajnos a gazdái. Az egyik fogsora is berohadt, azt is műteni kell, a parazitáktól már megszabadult. Laborvizsgálatokon hamarosan átesik, reméljük, nem túl rossz értékeket kapunk. Többen érdeklődtetek róla, hogy Merész gazdás cica, akkor mit lehet tudni az ügyről, de egyelőre nem szeretnénk erről nyilatkozni. A gazdikkal tartjuk a kapcsolatot.
Cinivel is jártunk dokinál, aki megkapta az ismétlő védőoltását és majd ki is költözött a Cicalakba. Nagyon fél még, csak néha merészkedik elő, de bízunk benne, hogy napról napra bátrabb lesz.

A főszerep Tomnak is kijutott. Átesett újabb röntgen vizsgálatokon, illetve az ivartalanításon, a FIV/FeLV teszten, és megkapta a chipjét is, de parazitáitól is megszabadították. Éberen vizsgálni nem lehetett, annyira vad, de ügyesen megoldották a dokik, az ápolók. Szájában fekély, seb volt látható, emiatt a védőoltása halasztása megtörtént.
Lujzival varratszedésen jártunk, hát, talán nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy ő tényleg mindenki kedvence. Bújik, ölel, dorombol, egy igazi kis hős!
Dr. Vetter Szilviával is tárgyaltunk ONLINE az Állatorvostudományi Egyetemről, megvitattuk azokat a sürgős feladatokat, amelyet az államnak mindenképp meg kell reformálnia ahhoz, hogy egy jó állatvédelmi irányzat alakuljon végre ki, olyan, amely működik is ténylegesen.
Hálásak köszönjük mindenkinek, aki ezen a héten is támogatta a védenceink ellátását valamilyen formában!
FONTOS információ: Ivartalaníttatási programunk 2021.04.01-én indul. Érdeklődni emailba lehet az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
 
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek!
Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség