Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetet ivartalanítással kezdtük. Átesett a műtéten: Pipi, Teddy, Boci és Totó is. Ők most érték el azt a kort, hogy ivartalaníthatóak. Így jelenleg minden védencünk ivartalan, amire büszkék vagyunk. Hiszen az egyik legfontosabb küldetésünk az ivartalanítás fontosságára felhívni a figyelmet és azt csinálni is, többek között utcai kolóniáknál.

 


 

Több védencünkről is érkeztek a héten is fotók, pl: Tináról. Nagyon aranyosak vagytok, nyugodtan küldjétek, hiszen a vírushelyzet miatt sajnos a látogatásokat elhalasszuk, de kitalálunk erre is majd egy biztonságos megoldást.
Adományok is érkeztek, a Susy Utzinger Alapítványtól tárgyi felajánlások (etető edények, játékok, kis törölközők, stb), a helyi Bongyorka Műhelytől pedig 10 db. cica féreghajtó tablettát kaptunk. Hálásan köszönjük ezúton is.
Hatalmas bajban voltunk, 200 000 forintot kellett, hogy összegyűjtsünk a héten a szeptemberi hónapra. Nehezen indult be, tudjuk, most az iskolakezdés, a járvány újra, sok minden elviszi a pénzt. Ki ezrest, ki három ezrest utalt, de a sok angyalunk mellett, az egyik fő angyalunk kitoldta a hiányzó összeget, így sikerült elérnünk a célt. Hálásan köszönjük ezúton mindenkinek, aki adományozott, aki osztotta a posztot és valamilyen formában segíteni próbált. A szeptemberi hónapban rendben leszünk, most már várjuk az októbert, hogy kiderüljön, hány forint lesz az adó 1% és egy költségvetési tervet készítsünk.

Egy beteg, kutya harapott süni is érkezett a gondozásunkba, a mai napon, szorítsatok érte, hogy megmeneküljön.
Három dologra szeretnénk a heti összefoglalóban felhívni az állatbarátok figyelmét. Az első az az, hogy több commentben olvastuk, ha Székkutason valaki kóbor állatot lát, értesítsen bennünket, mert szerződésünk van az önkormányzattal. Nem, nincsen szerződésünk. A korábbi években volt együttműködési megállapodásunk, amely arról szólt, hogy segítünk az ottani ebrendészeti telepen élő kutyusoknak gazdához jutni, posztoljuk őket, adományt szállítunk a részükre, preventív tevékenységet folytatunk a településen. Ezért Székkutas önkormányzata segítette és támogatta az egyesületet (OBH beszámolóban megtalálható), de idén ilyen jellegű együttműködési megállapodást sem kötöttünk, hiszen a vírushelyzet sok mindent felülírt. Ettől függetlenül kapcsolatban maradtunk a hivatallal és a lehetőségeinkhez képest segítünk úgy, mint ahogy eddig is.
A másik dolog az utcai cicák etetése. Mi nem azt mondjuk, hogy ne etesd a cicát, mi azt mondjuk, hogy törekedni kell a cica vagy cicák ivartalanítására, hiszen az adott etető helyen rettenetesen sokan lesznek rövid időn belül, illetve a kulturált etetést javasoljuk. Ha nem ette meg a cica az összes ételt, szedjük össze az edényeket, maximum vizet hagyjunk kint előtte, mert tény, ha eljő az éjszaka, a rágcsálók a csatornarendszerekből előbújnak és előszeretettel látogatják ezeket az etető helyeket. Ha pedig papírra teszed ki az ételt, azt elfújja a szél, tehát: szemetelés történik. A kulturált cicaetetéssel nem magunknak, másnak teszünk jót, hanem a cicának vagy cicáknak, hiszen mindig ők húzzák a rövidebbet egyébként is.
A harmadik pedig az az, hogy több, magát nyugdíjasnak valló egyén felrótta nekünk, hogy mi közösségi gyűjtésbe kezdtünk, holott ők is istápolnak cicákat és nem gyűjtögetnek. Szögezzük le, hogy mi nem csak kitesszük az ételt a cicáknak. Mi befogadjuk, karanténoztatjuk, parazita mentesítjük, szocializáljuk, oltatjuk, FIV/FeLV betegségekre szüretjük, chippeztetjük, ivartalanítjuk. És törekszünk arra, hogy közép minőségű eledelt kapjanak legalább. Egy cica teljes körű ellátása meghaladja az ötvenezer forintot. Főleg, ha nőstény, ott lényegesen drágább az ivartalanítás is. Emellett fent kell tartani a menhelyet, üzemeltetni kell és még ott vannak a kutyák, a sünik, az utcai cicák, akiket ivartalaníttatunk. Szóval megértjük a rosszindulatot, csak megdöbbent, hogy cicabarát, cicabarátnak esik neki.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
 
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Köszönjük, ha gondoltatok ránk adóbevalláskor!
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség