Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Hódmezővásárhelyen az Eötvös iskolának udvarán folytattuk a cicák csapdázását. Kis Mamsit sikerült befogni, a múlt heti csapdázásunkkor az ő kölykét tudtuk befogni. Tehát, már ő is hozott a világra almokat. Átesett az ivartalanításon, a hétvégén pedig lábadozik. Öröm hír ez, hiszen sokszor nem egyszerű ám csapdázni sem, okosak a cicák és kikerülik nagy ívben. Másképp őket pedig befogni lehetetlen. Köszönjük Julinak a segítséget.

 


 

Sajnos a munkánk egyik legnehezebb részével is találkozhattunk ma. Egy kedves állatbarát jelezte a számunkra, hogy Hódmezővásárhelyen a Hódtó városrészben a paneleknél van egy nagyon beteg cica, akit már lepnek a legyek. A mai napon személyesen elmentünk, hogy segítsünk a cicának, megmentsük, elhelyezzük, ha kell az egyetlen egy kennelünkbe, ahol a csapdázott cicáinkat lábadoztatjuk. Szörnyű látvány fogadott bennünket. A cica a csont és a bőr, tele legyekkel, a füle, az orra csupa seb, már akkor gyanítottuk, hogy laphámrákos. Az orrából sűrű váladék, nehézlégzés, stb.

Azt gondoltuk, hogy egyszerű lesz befogni, de utolsó utáni erejét még összeszedte és menekült, küzdött. Több, mint fél óráig próbálkoztunk, mire sikerült befognunk! Állatorvoshoz mentünk vele, de sajnos el kellett, hogy engedjük őt a cica mennyországba. Rettenetesen nehéz, fájdalmas, de egy vigasztal mindnyájunkat, hogy legalább nem szenved még napokat, heteket a bokor aljában. És dühöt is érzünk, hiszen ez a cica sem az égből pottyant le.
Valamikor, valakinek a cicája lehetett, vagy már eleve az utcára született az emberi felelőtlenség miatt. Kérünk mindenkit, legyen az állatbarát, állatvédő, ivartalanítson, hiszen a leges legfontosabb és a legalapvetőbb dolog a felelős állattartáson belül! Legyél jó cicus, mi Fehérkének neveztük el ... Köszönjük A. T. Katalinnak, hogy jelzett a számunkra és segített, támogatást nyújtott.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség