Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetünket a tüskésekkel kezdtük! A Puffogi család hazatérhetett az otthonukba! A mami szépen felnevelte a három kicsit, szép nagyok lettek. Rendkívül nagy boldogság van a szívünkben ilyenkor, hogy sikerült megmentenünk őket és visszaadhatjuk a természetnek a süniket, hiszen nekik ott van dolguk. Nagyon hasznos állatok! Kérünk mindenkit, hogy vigyázzanak a sünikre, ha az autó úton, forgalmas helyen sünit látnak, álljanak meg, segítsék át az úton!

 


 

A héten egy kedves helyi állatbarát jelzéssel volt irányunkba, hogy Hódmezővásárhelyen a Piros vendéglőnél egy süni fekszik a kuka mellett. Máté és Alexa segítőink azonnal mentek érte, de sajnos már nem lehetett segíteni rajta. Fontos! Aki sérült sünit lát vagy talál, kérjük a lehetőségeihez mérten helyezze biztonságba, tegye egy dobozba bele, stb.
Mivel mindnyájan önkéntesként tevékenykedünk, fő állásunk mellett, a bejelentést követően 5 percen belül biztosan nem tudunk a helyszínre érkezni. Igyekszünk, de sajnos ez van, hogy több óra hossza. Így az elsősegély, a biztonságba helyezés a süni életét mentheti meg. Facebook-on mindenféle tanáccsal segítjük a segíteni akarókat, a messenger alkalmazásban.
Egy kisebb bevásárlást is tartottunk, a tartalékainkat pótoltuk. Köszönjük, hogy mellettünk álltok és segítitek a munkánkat! Nélkületek ez biztosan nem menne, köszönjük szépen!

Sajnos a héten a rosszakarókkal is meg kellett „küzdenünk”! Feltettünk a cicusainkról egy videót, amit láthattok most is az oldalunkon. Sz. K. állatbarát, aki korábban segítette és támogatta az egyesületünket, több utcai cica ivartalanításában is együttműködtünk, hetek óta támadja szervezetünket. A videó alá egy igen súlyos commentet írt, aki kíváncsi rá, keressen rá. Értetlenül állunk a comment előtt és a támadás előtt, hiszen mi csak végezzük a dolgunkat, ami nem kötelességünk és nem feladatunk. Pusztán az állatbaráti szeretetünkből fakadóan mentjük, védjük az állatokat.
Arról nem mi tehetünk, hogy ilyen sok a kidobott állat a közterületeken és nem tudjuk az összes cicát vagy kutyát befogadni! Végesek a határaink és azon túl nem mehetünk. Mi nem fogunk egy kennelbe összezsúfolni három vagy négy kutyát vagy a telek sarkába láncra verni. Mi normálisan szeretnénk csinálni és erre is törekszünk! Sajnos sok illegális, nem bejegyzett menhelyen rosszabb helye van az állatoknak, mint az utcán, ezzel szembesültünk már egy párszor. Nem kapják meg az alapvető állatorvosi ellátást sem.
Mi erre nagyon ügyelünk, oltás, szűrések, chip, parazitamentesítés, IVARTALANÍTÁS, stb. Ez utóbbi rendkívül fontos, hiszen a mai napig adnak szervezetek ivarosan örökbe állatot. Ez nem elfogadható, hiszen a munkánk fő lényege a prevenció, a megelőzés lenne, hogy ne szülessen több beteg, szenvedő állat, akik az utcán vagy a menhelyeken kötnek ki. Nem egyszerű ma Magyarországon az állatvédelem, de erről nem mi tehetünk, azok, akik segítenek az állatokon! Hanem a sok felelőtlen "ember"!
Több videó, fotó is van fent a gazdit kereső kutyusainkról és cicusainkról, nézegessétek őket, osszátok! Info: privátba vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
 
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Köszönjük, ha gondoltatok ránk adóbevalláskor!
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség