Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

2020. július 13-án írtuk ki, aznap összesen: 13 cicával kapcsolatosan kértek tőlünk segítséget. Alig telt el egy hét és összesen 56 cica ügyében kértek tőlünk segítséget. Ez siralmas, elszomorító és egyben tragikus is.

 

 

 


 

Mindez azt jelenti, hogy az emberek abszolút nem felelős állattartók. Hiszen a kóbor macska nem csak úgy lesz, ugye? Vagy kiteszik az utcára, vagy hagyják kóborolni, vagy szándékosan szaporítják ... Az állatvédőket, akik ÖNKÉNT, SAJÁT SZABADIDEJÜKBEN, SAJÁT PÉNZÜKÖN és támogatóik SEGÍTSÉGÉVEL végzik, állatszeretetükből fakadóan az állatvédelmet, állatmentést, folyamatos ostrom, negatív kritika éri.
Miért is? Azért, mert például nem zsúfolunk egy 15 nm-es cicalakba össze 30-40 cicát? Biztosan sokkal jobb lenne, az utcáról eltűnne a kóbor állat, ott szenvedne összezárva a többiekkel és nagyon senkit sem érdekelne, hogy mi van vele. Mert a kóbor állat addig fontos sok embernek, ameddig az utcán van.
De, hogy utána mi lesz vele, hát az már nagyon kevés embert érdekli. Pedig utána jön a java, karanténoztatni kell (nem azonnal betenni a többi, egészséges állat közé), elkezdeni az oltási programot, chippelni, parazitamentesíteni, ivartalaníttatni, betegségekre szűretni őket. Ez egy csomó idő, egy csomó pénz és egy csomó aggodalom, szervezés, stressz.

Mindig próbálunk segíteni, ha tudjuk, fogadjuk a cicát, ha tudjuk, ivartalaníttatjuk, ha tudjuk, befogjuk, ha tudjuk állatorvosi ellátásban részesítjük, de meg kell értenie az embereknek, hogy nem főállásban végezzük az állatvédelmi tevékenységeinket, önkéntesek vagyunk, ketten-hárman csináljuk, gondozzuk az állatainkat, ellátjuk őket és emellett a többi, szintén fontos programjainkat visszük végig. Ha lenne központi költségvetés, ha lenne megfelelő hely, eszközök, saját állatorvos, rendelő, alkalmazottak, teljesen más lenne.
Bár, gyökerénél a problémát ez sem oldaná meg, hiszen itt a probléma az, hogy az emberek felelőtlen állattartók. És ameddig ez így lesz, sajnálja kiadni a pénzt ivartalanításra (megjegyezendő: NEM kötelező állatot tartani), felelőtlenül tartja, semmit sem fog változni a helyzet. Lehet itt bármilyen törvényt vagy szabályt alkotni, sajnos azzal az emberek fejében nem lesz rend!
Éppen ezért szólítjuk meg a fiatalokat személyesen és online térben is, hiszen bennük van minden reményünk, hogy talán ők felelősebb állattartók lesznek! A jövőhétre már három utcai cica ivartalaníttatása van betervezve, ők meg lesznek műtve, mindhárman nőstények és eddig bizony ők is csak fialtak és fialtak!
Ahogy időnk engedni, ahogy az együttműködő állatorvosunk tudja végezni a műtéteket és ameddig ezt tudjuk finanszírozni a programunkból, támogatóink segítségével, illetve önerőből, csináljuk, de ez csak egy csepp a tengerbe. Kérünk minden állatbarátot, hogy IVARTALANÍTTASSA kutyáját és cicáját, hiszen ez az egyetlen egy megoldása annak, hogy hosszú távon csökkenteni tudjuk a kóbor állat létszámot és ezzel egyidejűleg az állatkínzásos esetek számát is.
Az is nagyon fontos lenne, hogy állatvédelmi szervezet csak és kizárólag ivartalanítva adjon örökbe állatot, hiszen lehet itt akármilyen szerződést írni, ha a gazdi nem tartja be, mert sajnos előfordulhat, már megtörténik a baj és mit sem ér az állatvédelmi munka, amelynek alapja a prevenció, a megelőzés lenne, csak sajnos az országban felcserélődtek a szerepek. FONTOS lenne az is, hogy a gazdikereső állatainkat ezerrel ossza mindenki, hiszen csak akkor tudunk újabb állatot fogadni, ha tőlünk örökbe fogadnak egy kutyust vagy egy cicust. Ez ugyanolyan fontos, mint az utcán lévő, segítségre szoruló állat, hiszen csak így tudunk segíteni a többieknek.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség