Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Izgalmakkal tele volt ez a hét. Az első és talán a legfontosabb az, hogy nektek, angyalainknak köszönhetően úgy néz ki, hogy ki tudjuk húzni a júniusi hónapot! Igazán hálásak vagyunk nektek, nélkületek tényleg nem menne! Rengeteg az állatorvosi költség, állateledel, parazitairtók, villanyszámla, szemét szállítási díj.

 


 

A többiről nem is beszélünk, mert a tagjaink, saját pénzükből is sokat segítenek. Úgy kalkuláltunk, hogy 180 000 forint elegendő lesz a hónapra, de akkor még sajnos nem tudtuk, hogy többek között az autószerelői díj mennyi lesz pontosan. Az egyébként összesen 110 000 forint lett, de mivel állatbarát a szerelő és ő is próbál nekünk segíteni, most 60 000 forintot kellett kifizetnünk és 07.31-ig kell a fennmaradó 50 000 forintot. Állatorvosunknak kifizettük a 64 100 forint fennálló tartozásunkat, a szemét szállítási díjat, amely 6 323 forint volt, illetve a villanyszámla, amely 20 102 forint. Emellett tartottunk egy bevásárlást, megvettük a parazitairtókat (szívféreg megelőző tablettákat) … köszönjük nektek, hogy mellettünk álltok!
Több posztunk is szólt a héten is a gazdi keresőinkről! ÖRÖM, hogy Csikónál voltak látogatóba, így nagy a valószínűsége, hogy ő gazdira lel. A jövő héten mi megyünk a családhoz majd, ha minden rendben lesz, beteljesedhet Csikó és a család közötti szerelem, örökbe fogadhatják. Hatalmas nagy öröm lenne a számunkra. Tapiról videót osztottunk meg, valamiért rá nincs még jelentkező, pedig ő is nagyon vágyna rá és persze Bobi is és a többi cicus. Többen kérdeztétek és jeleztétek, hogy hol találjátok a gazdit kereső állatainkat: Mindenki fent van a Facebook-on, albumba és az idővonalon is vannak róluk fotók, de ahol egyből megtaláljátok az a www.hmvhelyiallatvedok.eu honlapunk, bal oldalon az Állatvédelmi Központ menüpont alatt. (folyamatosan próbáljuk ott is frissíteni a fotókat, de ha valamelyik állat felkeltette az érdeklődésedet, friss fotókat és infókat kérhetsz róla privát üzenetben is)

Az ivartalaníttatás sem állt le a héten, egy kandúrt ivartalaníttattunk. Több hete betévedt Hódmezővásárhelyen egy házhoz, sebes volt az arca (tályog), úgy jelezték a számunkra. A megtalálóval megbeszéltük, a költségekben, ivartalaníttatásban segítünk. Megtörtént az első vizsgálat, a tályog kezelése, majd sajnos eltűnt a cicus, bő egy hét múlva került elő és akkor tudtuk megejteni a műtétet. A cicus szerencséjére maradhat is a háznál, kap enni, inni és felügyelik, így nem maradt teljesen magára. Ez megnyugtató a számunkra is. Köszönjük!
Pipi és Boci (Eötvös iskolás kölykök) is volt dokinál. Megkapták a chipet és a FIV/FeLV teszten átestek. Sajnos halovány csíkok jelentek meg mindkét betegségre, ami még közel nem 100%-os, így pár hónapon belül újra kell őket tesztelni, majd az új teszt eredményét is megismételni (ellenőrizni) szintén pár hónap múlva. Imádkozzatok, hogy negatívak legyenek. Most még lehet, hogy csak a mami által termelt és átadott ellenanyagot mutatta ki a teszt. A védőoltást így nem kapták meg (hogy ne terheljük a szervezetüket, ha valóban betegek), az immunerősítésük elkezdődött. Nagyon elevenek egyébként. Sajnos így nem kerülhettek be a cicaházba, pedig szerettük volna, elkülönítve vannak, társszervezetünk az Országos Állatvédelmi Alapítvány nyújt ebben segítséget a számunkra. Köszönjük!
Ami még nagyon-nagyon fontos, mert többen kérdeztétek: A város által kiírt pályázaton elnyert 300 000 forintos ivartalanítási költség szerződését aláírtuk, de a pénz még nem érkezett meg, így a programot nem tudtuk elkezdeni. A jelenlegi ivartalaníttatásokat önerőből és a ti támogatásaitokból tudjuk finanszírozni. Sajnos rengeteg cica műtétje van már betáblázva, olyanoké is, akik már lefialtak és már a kicsik sem szopnak. Szörnyű, hogy minden évben mennyi alom születik utcára, betegen, a sok felelőtlen állattartó ember miatt! Sok megkeresést kapunk talált cicákkal kapcsolatban is. Sajnos befogadni nagyon nehezen tudunk, kizárólag akkor, ha fogadnak örökbe, de akkor is 2 hét karantén, szükséges állatorvosi ellátás, parazitamentesítés, oltás, chip, stb. után!
Nem tehetjük be az új védencet a többiekhez, ezt meg kell értenie mindenkinek. Sokan mondják azt, hogy de csak el fér a cica egy szoba kennelbe egy helyiségbe. NEM! Sajnos nem fér el, ha elférne, nyilvánvalóan maximálisan kihasználnánk a lehetőséget. De a központunkban, ahol az állatokat tartjuk, nincs olyan épület, amelyben el tudnánk helyezni biztonsággal. Csak, hogy értsétek: A központunk egy 800 nm-es zárt kert, amelyet bő három évvel ezelőtt vásároltunk. A területen semmi sem volt, csak gaz és egy rozoga kerítés. Egy darab épület sem, semmi. A villanyt be kellett köttetni, kerítést húzni, épületeket, kenneleket kialakítani, stb.
Tehát, totálisan a nulláról kezdtük. Egy pár faházikót tudtunk felállítani, most legutóbb a segítségetekkel megvásárolni a cicalakot, amely szintén egy faház, terasszal. Szóval nincs egy tanyaépületünk vagy melléképületünk, ahol hellyel tudnánk gazdálkodni. Társszervezetünk sokat segít, de nyilván mást sem terhelhetünk mindig a lábadoztatással, karanténoztatással. Így is nagyon szűkösen vagyunk! Minden feltételnek megfelelünk, hatósági engedélyünk van, de ezt csak úgy tudtuk elérni, hogy az alapvető szabályokat betartjuk az állatok érdekeit szem előtt tartva. 2021-ben pályázhatunk majd a kormány által minden évben kiírt menhelyfejlesztő programra, mindenképp korszerűsítésre, épületre fogunk, hiszen célunk az, hogy minél komfortosabb és biztonságosabb helyet alakítsunk ki a védenceink számára. A megértéseteket megköszönjük!
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
 
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Köszönjük, ha gondoltatok ránk adóbevalláskor!
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség