Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Hétfőn három apró sünbaba érkezett a gondozásunkba, akik alig voltak pár naposak. Őket mesterségesen elkezdtük azonnal táplálni, illetve melegítettük őket. Kevés reményünk volt hozzájuk, hiszen az ilyen pici süniket így, a mami nélkül életben tartani nagyon nehéz. Viszont csütörtökön este újabb süncsalád érkezett a gondozásunkba, ahol volt egy mami és öt kicsinye.

 


 

Egyeztettünk több együttműködő partnerünkkel is, akik a sünik mentésében szintén aktívak, így pénteken a hétfői három picit betettük a mamihoz, akinek így nyolc kicsinye lett. (süniknél ekkora létszám nem okoz még gondot) Szerencsére elfogadta őket, így jelenleg kilenc süniről gondoskodunk! FONTOS: Ha valaki sérült, vagy pici sünit talált, mindenképp jelezze a számunkra itt, a Facebook-on vagy emailba. De, mivel önkéntesek vagyunk, van munkahelyünk, családunk, magánéletünk, egy-egy segítségkérés megszervezése időigényes, így egyik percről a másikra nem tudunk ott teremni.
A megtalálót ellátjuk mindenféle jó tanáccsal, hogy ameddig mi oda nem érünk, mit tud megtenni a süniért. Itt is felhívnánk a figyelmet arra, hogy ha valakinek a garázsába vagy olyan helyre fial a süni, ahol útban van az alom, NE nyúljon addig a fészekhez, ameddig nem egyeztetett velünk vagy más, sünikkel foglalkozó szervezettel, intézménnyel. ŐK VÉDETT ÁLLATOK! Ha megbolygatod, a mami elmenekül és ezzel a piciket halálra ítéled! Írj nekünk, legyél türelemmel!

Két nőstény cicát is ivartalaníttattunk Hódmezővásárhelyről, akik sajnos nemrég újra fialtak. Most már nem fognak, egyikük az Eötvös iskola udvarából lett ivartalanítva, a másik cica pedig a kertvárosból. Az utcai cicákat a TNR (befogás, ivartalaníttatás, lábadoztatás, visszaengedés), módszerrel ivartalaníttatjuk. Ennek számos előnye van és a leghumánusabban így tudjuk a kóbor állatok létszámát csökkenteni.
Az ivartalaníttatással nem fog a továbbiakban évente kétszer fialni, az adott területen (ha etetik is), jó eséllyel elűzi az újonnan betolakodó ivaros egyedeket, nem verekszik, így nem terjeszti a halálos macskabetegségeket (FIV: AIDS, FeLV: macska leukózis), amely a gazdás, de kijárós macskákra is ugyan olyan veszélyes! Minden befogást dokumentálunk, fotókkal, illetve az esetek 99%-ban etetők által ismert, etetett és gondozott egyedeket ivartalaníttatunk!
A mindennapi munkánk is zsúfolt volt, az aktuális heti nagytakarítás, kennel fertőtlenítés, a cicaház fertőtlenítése, és természetesen a sok-sok szeretet, simogatás és kedves szó, ami sohasem maradhat el. Úgy néz ki, hogy Bobi füle is kezd javulni, szerencsére.
Sajnos az újabb hónap eljöttével nehéz napjaink és heteink lesznek, ugyanis körülbelül 180. 000 forintot kell előteremtenünk ahhoz, hogy az állatainknak be tudjunk vásárolni, állatorvosainkat ki tudjuk fizetni és a számláinkat befizetni. Ezt nélkületek nem fogjuk tudni megtenni, így a segítségetekre van újra szükségünk! Kérünk benneteket, hogy támogassátok és segítsétek a munkánkat!
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
 
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Köszönjük, ha gondoltatok ránk adóbevalláskor!
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség