Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hét elejét egy kis bevásárlással kezdtük a védenceink számára. Vettünk kutya- és cicakaját is amellyel tudtuk a tartalékainkat pótolni. Fontos kiemelnünk minden egyes posztunkban és összefoglalónkban is, hogy az eledeleket, megfelelő eszközöket, akár tisztítószereket önerőből (a tagok és önkéntesek pénzéből) és a ti adományaitokból tudjuk megvásárolni.

 


 

Egy állatvédelmi szervezet nem kap állandó állami vagy önkormányzati támogatást. Nincs folyamatos, biztos bevétel. Ezért is annyira fontos, hogy az állatbarátok főleg ebben a nehéz helyzetben ne engedjék el az állatvédelmi szervezetek kezét. Ti bizonyítottatok, mellénk álltatok és segítettetek nekünk, a védenceinknek, a jövőben is számítunk rátok! Az ellátásnak, az utánpótlásnak folyamatosnak kell lennie így sajnos az adományozásra folyamatosan számítunk, mint ahogyan a többi szervezet is.
A héten közzétettük, hogy a sünik párzási időszaka van (április, május) és kiemelten figyeljünk a tüskésekre. Ha az úttesten látunk egy sünit, segítsük át, abba az irányba, amerre épp tartott. Ezzel az apró cselekedettel az életét is meg tudjuk menteni. Ha sérült vagy magára maradt apró sünit láttok, kérjetek segítséget a számukra. Írjatok nekünk itt a Facebook-on vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre. Igyekszünk reagálni és segítséget nyújtani. Célszerű erre az időre egy dobozba helyezni a tüskést. Idén az Országos Állatvédelmi Alapítvány együttműködésével segítjük a süniket. Ha Szeged és környékén találtok bajban lévő sünit, keressétek az alapítványt Facebook-on vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
Többen írtatok a héten örökbe fogadási szándékkal kapcsolatban. Kikértük az operatív törzs véleményét és egyértelműen nem javasolták az örökbe adást most, idézzük: „Ez alapján a leendő gazdiknak nem alapos indok lakhelyük elhagyása örökbefogadás céljából.” – Ez hivatkozás a törvényre, ugyanis csak alapos indokkal hagyhatjuk el most ugyebár a lakóhelyünket. A szívünk szakad meg, mert így is nagyon nehéz a gazdásítás, de nem kockáztathatjuk sem a magunk, sem az örökbe fogadó egészségét, ezt meg kell értenie mindenkinek. Egy örökbe fogadás több találkozással jár, így a vírus elkapása, átadása nagyon kockázatos lenne. Kérjük, tartsatok ki a kiszemelt védenceink mellett és ahogy lecsengett a járvány vagy a korlátozásokat enyhítik, jelezzük nektek és eljöhettek meglátogatni a kutyusainkat és a védenceinket.

A héten az ÖKO kertünket is felrotáltuk. Tavaly is ültettünk pár zöldséget, amely kisebb nagyobb sikerekkel sikerült is. Hogy miért tesszük ezt? Azért, mert a segítőink, támogatóink munkáját többek között ezzel az apró kedvességgel tudjuk megköszönni, meghálálni. Reméljük, hogy idén is sikerül a termesztés az apró területen és örömet okozhatunk vele jó pár állatvédő barátunknak.
FONTOS. A jövő héttől az egyik tagunk újra kórházban lesz, ezért egy kis türelmet és megértést kérnénk szépen a megkeresésekkel kapcsolatosan. Kiemelnénk, hogy nem a koronavírus miatt megy kórházba! A pozitív energiákat megköszönjük!
Sajnos a nehéz helyzet ellenére vannak olyan szívtelen emberek, akik semmire sincsenek tekintettel és unalom űzésként bennünket támadnak és bántanak. Konkrétan most egy hódmezővásárhelyi hölgyre gondolunk, aki időnként feltűnik és belénk köt. Nem is bántana ez bennünket és viselne meg lelkileg, ha nem lennénk pontosan azzal tisztában, hogy a nehéz helyzetünk ellenére is és a szűk lehetőségeink ellenére is szívvel és lélekkel látjuk el a védenceinket. A hölgy rengetegszer bántott bennünket, a tagjainkat súlyosan megvádolta hazugságokkal. Kénytelenek voltunk őt az oldalunkról kitiltani.
A tegnapi napon azt állította egy posztjában, hogy mi nem vagyunk elérhetőek. A megadott elérhetőségeinken elérhetőek vagyunk (ez alól természetesen ez a hölgy kivétel), nem kívánunk vele konfrontálódni. Egy másik, szintén tegnapi posztjában azt állítja, a cicalakunkban is elférne sokkal több cica és nem kellene az utcán szenvedniük. Hát, nem is tudjuk, hogy mire gondoljunk, a kilenc négyzetméteres cicalakba a hölgy hány cicát halmozna fel? Húszat? Harmincat? A teraszával együtt tizenöt négyzetméteres a lak. Szörnyen érezzük ilyenkor magunkat lelkileg és próbálunk ezen emberek fejével gondolkodni, de képtelenség. Annyira abszurd dolgok, hogy egyszerűen nem megy. Nem mellesleg bennünket nem kért meg senki sem arra, hogy hozzunk létre egy egyesületet vagy alapítsunk egy hatósági engedéllyel működő menhelyet, csupán az állatok iránt érzett szeretetünk vezérelt arra, hogy ezt megtegyük.
Nem kötelességünk, de szeretnénk segíteni. Amit tudunk, megteszünk értük, de sajnos mindenkit nem tudunk megmenteni. Elnézést kérünk mindenkitől, de akivel normál, emberi párbeszédet nem tudunk folytatni, azt a személyt gondolkozás nélkül kitiltjuk az oldalunkról. Nem azzal van a gond, hogy nem ért velünk egyet, netalán kritizál, ez rendben van. De ezt normálisan kommunikálja le, amire mi is érdemben tudunk válaszolni. Így kialakulhat egy, akár építő jellegű párbeszéd. De azokkal, akik minősíthetetlenül viselkednek az oldalunkon nem tudunk mit kezdeni és nem is akarunk. Nincs rá időnk sem energiánk. Azt inkább a védenceink ellátásába fektetjük bele.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!

 

Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.