Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetet szerencsére nem állatorvos látogatással kezdtük, azonban ennek ellenére nem indult vidáman sajnos. A helyi hírportálokból értesültünk, hogy egy autóvezető sérüléseket szenvedett a 472-es úton, körülbelül száz méterre a maroslelei leágazástól, a déli elkerülőnél. A baleset oka egy kutyus volt, aki az útra kiszaladt és az autós semmiképp sem szerette volna elütni, ezért elrántotta a kormányt és az árokba hajtott.

 


 

Számtalanszor leírtuk és elmondtuk, de talán még nem elégszer, hogy rendkívül balesetveszélyes kóborolni hagyni a kutyusunkat és a cicánkat. Kisebb sérülésekkel és kárral most megúszta az autóvezető, de mi van akkor, ha más történik, netalán a baleset következtében többen megsérülnek, vagy meghal valaki? Akkor is azt fogja mondani a cica gazdája, amit hallani szoktunk, hogy „De, hát a cica szabadnak született”?
NEM! Ez nem így van, felelősségteljes állattartás, amelynek részét képezi az, hogy megakadályozom, hogy kóborolni tudjon a kisállatom a közterületen. Nem kell a cicát sem bezárni, a kutyát sem kis helyen tartani, hanem kifutót kell építtetni, meg kell a kerítést csináltatni.
Ja, hogy drága? NEM KÖTELEZŐ ÁLLATOT TARTANI! És, igen, húsz, harminc, negyven évvel ezelőtt más volt, mert nem volt ekkora autós forgalom, sőt. De ma már veszélyben van, egy viszonylag csendes utcán is egy kiszökött állatka. Mindenkit kérünk, hogy ezt adják át az ismerőseiknek, barátaiknak, hiszen tényleg emberi és állati életek forognak kockán a hanyagság miatt.

Egy ANGYALUNK utalt a számunkra ötezer forintot, így azt le is vásároltuk és vettünk konzerveket, jutalomfalatot, almot, amelyekkel a meglévő tartalékainkat pótoltuk ki. Nagyon szépen köszönjük ezúton is a támogatást és kérünk mindenkit, aki csak tudja, segítse állataink ellátását!
Egy nagyon fontos közleményt adtunk ki a héten a helyi és környékbeli sajtók részére, amelyben örökbe fogadókat keresünk a kutyusaink és cicusaink részére. Köszönjük azoknak a rádióknak és online hírportáloknak, akik ezt megjeleníttették, hiszen ezzel segítik a védenceink gazdához jutási esélyét azzal, hogy több ember tud róluk, erről a kezdeményezésről olvasni. Van nálunk olyan cica is jelenleg, aki lassan egy éve várja a nagy Ő-t, és hát persze az örök mozgó Bobink és Tapi is, akiknek nagyon szeretnénk találni egy biztonságos helyet, családot.
Egyébként itt, a Facebook-on többször megosztjuk a gazdi keresőinket, de a honlapunkon az „Állatvédelmi Központ” menüpont alatt is megtaláljátok a kutyusok és cicusok fotóit és leírást, illetve az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címünkön keresztül tudtok irántuk érdeklődni vagy a Facebook-on privát üzenetben.
Elindult az 1%-os kampány! Nekünk sem pénzünk, sem elég kreativitásunk nincs ahhoz, hogy különböző bemutató videókat, fotókat tegyünk közzé, szívmarkoló szavakkal, mondatokkal. Természetesen, készültünk, egy hanganyaggal, amelyben az egyesületünket mutatjuk be és a terveinket.
Ezt a hanganyagot megtaláljátok itt, a Facebook oldalunkon, illetve az egyesületünk YouTube csatornáján, de ide is betesszük a linket, ha esetleg lemaradtál volna, meg tudd hallgatni és megosztani. Nem vagyunk a legjobbak, a legszuperebbek, nem mi tudjuk megmenteni a legtöbb állatot, de szerintünk a civil állatvédelemben nem is ez a lényeg. Egyetlen egy fontos dolog az az, hogy a megmentett állat minden ellátást megkapjon, sok szeretetet és törődést, no meg egy új, biztonságos családot.
A mai napon hívtak bennünket a cicaház ügyében, ötödikén szállítják. Nagyon várjuk már, a jövő héten a helyének az előkészítését folytatjuk. Az egyik tagunkat pénteken megműtötték. Tudjátok, korábban írtuk, hogy lebetegedett. Szerencsére minden rendben van, így lassan, de biztosan velünk van és próbál segíteni, de azzal a nagy ütemmel nem tud még dolgozni, ahogy korábban, illetve nem is szabad, így türelmet kérünk, ha lassabban tudnánk a megkeresésekre reagálni.

 

Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.