Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Sajnos a hetünk egyáltalán nem indult jól, máris kedden állatorvosnál jártunk Lolkával, Bolkával, Zolkával és Marcival. Ők a hódmezővásárhelyi „patikás cicák”, akik korábban a gondozásunkba kerültek. Még a múlt héten elkezdtek prüszkölni, de, mint azt akkor is leírtuk nektek, az alom pórjára gondoltunk először, mert nagyon apró volt, így váltottunk, de csak prüszköltek.

 


 

Az étvágyuk, közérzetük rendben volt. Irány állatorvos, ahol szintén minden rendben volt, nem volt hőemelkedésük sem. A héten antibiotikum, reggel és este is. Ma már nem hallottuk őket prüszkölni, reméljük túl leszünk ezen hamar. A feketék oltva vannak, Marcinak még csak egy oltása van, mert a következő másfél, két hét múlva lesz esedékes. Immunerősítőt kapnak, DMG+Béres, sok-sok szeretetet és törődést. A jövő héten megyünk velünk kontroll vizsgálatra.
Szerdán szintén állatorvosnál jártunk, Szentesen, a szemész doktor úrnál, és nagyon jó híreket kaptunk! Cucli és Csipesz szeme elérte a maximális javulást, amit ki lehetett hozni belőlük, kihozta a doktor úr és mi a sok-sok kezeléssel, gondozással. Lezárta a kezelésüket, így már nem kell visszamenni. A szemüket még kenni kell reggel és este, de a bő négy hónapos orvos látogatásoknak, műtéteknek, beavatkozásoknak köszönhetően, jobb a látásuk és a közérzetük, sokat játszanak. Úgy néz ki, hogy az egyik angyalunk, támogatónk, aki nagyon sokat segített az ő ellátásukban is, orvosi kezelések finanszírozásában, támogatásában, örökbe fogadja őket. Minden álmunk ez és alig várjuk a pillanatot, ha minden igaz, márciusban fog ez bekövetkezni!

Csütörtökön újabb „kisebb” bevásárlást tartottunk,vettünk állateledelt, gumikesztyűt, fertőtlenítőt, Béres cseppet a cicáknak, almot, összesen: 24 390 forintért. Mindezen költségeket önerőből (a tagok, önkéntesek saját pénzéből), valamint a támogatóink adományaiból tudjuk fedezni, hiszen az egyesületünknek egyetlen bevételi forrása az, ha egy állatbarát adományoz, segíti a védenceink ellátását. Sajnos a forintjaink végére értünk, így bízunk benne, hogy érkezik segítség, hiszen a befogadott állatok ellátása folyamatos.
A héten megkaptuk Juhász Tünde kormánymegbízott asszony válaszlevelét is azzal kapcsolatosan, hogy az állatvédelmi változások, hogy január elsejétől nem a jegyző az állatvédelmi hatóság, hanem a megyei kormányhivatal, hogyan fogja alakítani a mindennapokat, akár a civil szervezeteket érintve. Konkrét kérdéseket tettünk fel. Kormánymegbízott asszony tájékoztatott bennünket, hogy költséghatékonyság szempontjából a bejelentés helyszínétől a legközelebb eső kormányhivatal (járási hivatal) vizsgálja ki a helytelen állattartást. Ennek örültünk, mert a törvény úgy fogalmaz, hogy a megyei kormányhivatal, így kétségbe estünk, hogy Szegedről fognak elmenni például Mártélyra kivizsgálni egy ügyet? De nem! Észrevételeinket a minisztérium számára is megküldték és jelezték, hogy egyéb törvényváltozások ezzel kapcsolatosan még várhatóak lesznek. Ami a lényeg, ha helytelen állattartást észlelsz, ne a jegyzőnek szólj, mivel neki már nem hatásköre, hanem a kormányhivatalnak (járási hivatalnak) jelezd, jelentsd be, telefonon, emailon, postai úton.
Szombaton meglátogatott bennünket egy kedves hódmezővásárhelyi hölgy, aki az interneten rálelt Csikó cicánkra. (ő Cucli, Csipesz és Kócos (aki már gazdis), tesója), még tavaly mentettük őket Hódmezővásárhelyről, az Oldalkosár utca egy bérházának pincéjéből, Bolyhos mamijukkal együtt, aki azóta szintén szerető családban él. Nos, a hölgy eljött és meglátogatta Csikót, akibe nagyon úgy néz ki, hogy beleszeretett. A jövő héten mi megyünk ki a gazdi jelölthöz, környezettanulmányra és, ha minden rendben lesz, beteljesedhet a szerelem! Szorítsatok nagyon, hiszen megérdemli a boldogságot Csikó! Vagy Maja és Vadócka? Mert ők is kiszemeltek lettek!
Ami nagyon fontos! A cicaházat a jövő héten rendeljük meg. Külföldi cég, aki forgalmazza, így a szállítása pár hétbe belekerül. Az idő alatt a házikó alapzatát meg kell csinálnunk, amihez a Porcelán gyártól vásárolunk törmeléket. Az egyik tagunk megbetegedése, amit korábban jeleztünk nektek, sajnos nagyon meglassítja a projektjeinket, de nem állunk meg, ő is velünk van, csak lassabb tempóban. Szóval az alapzat anyaga várhatóan a jövő héten megérkezik, azt megcsináljuk és, amint megérkezik a házikó, a szállítók ott fel is tudják állítani, össze tudják szerelni.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-ával is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.