Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hétfő fekete nap volt a számunkra. Senkinek sem kívánjuk, hogy átélje, nagyon nehéz volt. 26-án érkezett a gondozásunkba Negro, aki Hódmezővásárhelyen a Teleki utcán az út szélén üldögélt az elsuhanó autók mellett. Nagyon barátságos, bújós cica volt az első perctől kezdve. Könnyen be tudtuk tenni a hordozóba, külső-belső parazitamentesítése megtörtént a biztonságba helyezésekor.

 

 

 


 

Láttuk rajta, hogy nagyon idős cica, elég sovány, enyhén csipás szemekkel, mint általában az utcán élő, ivaros kandúr cicák, ahogyan ki szoktak nézni. A farka csonka volt, valószínűleg korábbi sérüléséből adódóan. Jó étvágya volt, viszont néha furán vette a szájába az ételt. A fogára gondoltunk, hogy talán az lehet a probléma. Sajnos nem az volt. Pár nap eltelte után, még a karantén ideje alatt, a szeme egyre jobban becsipásodott, hasmenése lett és látszódott rajta, hogy nincs jól. Azonnal elvittük az állatorvoshoz, leteszteltettük és sajnos Fiv-re pozitív lett! Kivert bennünket a víz, hiszen – sajnos egyre több Fiv +-os cicák vannak Hódmezővásárhelyen is.
Itt olvashattok erről a cicabetegségről kicsit bővebben.
A doktor úr átvizsgálta alaposan és sajnos a szájában már fél borsónyi daganatok voltak, ettől evett nehezen, a vizsgáló lámpa alatt tisztán látszódott. Ekkor már elvesztettük mindennemű reményünket, hiszen ez azt jelenti, hogy a betegségének az utolsó stádiumában van. Eljöttünk a dokitól, megszeretgettük, visszahelyeztük a szoba kennelbe, puha takaróra. Gondolkodtunk, egyeztettünk több állatorvossal, több olyan szervezettel és csoporttal, akiknek több dolguk volt ilyen beteg cicákkal kapcsolatosan, mint nekünk. Sajnos mindnyájan arra a pontra jutottunk, hogy el kell őt engedni.
NEM azért, mert Fiv +-os! Hanem azért, mert már daganatos és ezután csak rosszabb és rosszabb lesz a számára. Ha a daganatok nem jelennek meg nála, még lett volna esély arra, hogy picit felerősítsük, és egy rövid ideig szeretetet adjunk, nyújtsunk a számára, ameddig nem szenved. De így sajnos egy dologgal tudtuk őt megmenteni, méghozzá azzal, hogy megmentettük a szenvedéstől. Több, mint 10 éves cica, aki lehet, hogy az utcán élte le a fél életét, vagy az egész életét. Legalább pár napig kapott szeretetet, finom falatokat, tiszta helyet és nem az utcán kellett meghalnia kínok és szenvedések közepette.
Negro, sokat gondolunk rád! Szerettünk nagyon, még ha rövid ideig is tehettük ezt meg!
Egyesületünk a Fiv és FeLV betegségek megismertetéséről, annak megelőzéséről kampányt fog indítani, ugyanis sajnos nagyon kevés cicatartó tud ezekről a halálos, fertőző betegségekről és még kevesebben, akik tudnák, hogy hogyan előzhető ez meg. A városban és környékén szóró lapok, plakátok formájában szeretnénk ebben segíteni, valamint az online térben! Szeretnénk minél több cicát megmenteni ettől a nagyon komoly és végzetes betegségtől. Állatorvosokkal, más, a témában jártas szervezetek segítségét is kérni fogjuk ebben, hiszen célunk minél szélesebb körben elterjeszteni ezt a betegséggel kapcsolatos megelőző információkat.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.