Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Csak a mai nap folyamán összesen 10 kiscicát és két felnőtt cicát kellett volna azonnal elhelyeznünk. Tegnap ennél többet! És holnap? Még többet? És mindez azért, mert az emberek felelőtlenek, hagyják szaporodni a macskáikat, és ha lefialt, kidobják, menhelyre adják a kicsiket.

 

 


 

Így sohasem lesz vége. Mi már ezt a problémát felismertük és éppen ezért az ivartalaníttatást tűztük a zászlónkra, hiszen, ha nem gyökerénél kezeljük a problémát, sajnos csak az a széllel szembeni mondás fogja a munkánkat jellemezni. Első sorban az utcai cicákat ivartalaníttatjuk a TNR módszer szerint (ivartalaníttatás, lábadoztatás, visszahelyezés), de sajnos azt látjuk, hogy még egyel előrébb kell lennünk.
Nagyon sok olyan család van, akik tartanak cicát, de nincs pénzük ivartalaníttatni, ezért évente kétszer is fial. Ezek a kicsik, ha túlélik a pár hetes kort, legtöbbjük utcára kerül, vagy menhelyre, de sokan ismerőshöz, barátokhoz, ahol folytatódik a szaporodás, tehát nincs megállás. Éppen ezért, szeretnénk egy hatékony, szociális, ivartalanítási támogatási formát létrehozni, életre hívni, mivel sem mi, sem másik szervezet nincs felkészülve arra, hogy napi 10-20 cicát fogadjon. Az egy hónapban több száz cica lenne.

Persze, sokan mondhatják most azt, hogy ha nem tudja ivartalaníttatni, ne tartson macskát, büntessék meg, stb. De a tényekkel szembe kell nézni, sajnos tart macskát, és sajnos nem büntetik meg. De valamit meg tenni kell. Nagyon jó volna, ha az önkormányzat nyitott és partner lenne egy ivartalanítási akció életre hívásában, hiszen nagyon sok fölös szaporulatot tudnánk így megállítani. Ez mindannyiunk érdeke.
Senkinek sem jó az, hogy a város tele van újszülött, beteg, csipás, haldokló kiscicákkal, akiket például közintézményekbe, óvodákba fialnak le, tehát közegészségügyi szempontból is fontos és megoldás lehetne az ivartalaníttatás. Egyesületünk az elmúlt két évben több, mint 400 cicát ivartalaníttatott Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz támogatásával, illetve egy NEA-s pályázatból, valamint önerőből, illetve a Ti adományaitokból.
Idén sajnos nincs Susy-s támogatás, a NEA-s pályázat nem nyert, így mini projektenként tudunk haladni, ami havi pár cicát jelent. Ez is jó, fontos, de nem elég. És a kutyákról még nem is beszéltünk, de azért nem, mert a mi tapasztalataink alapján a kóbor macska probléma sokkal nagyobb Hódmezővásárhelyen, mint a kóbor kutya probléma. Szóval lenne mit tenni, de ehhez pénz és pénz kellene. Így aki teheti, ivartalaníttassa a kedvencét, már ezzel sokat teszünk, tesztek az állatvédelemért.
 

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség